Новини

За ініціативи територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві відбулася нарада, на якій обговорено методи організації безпечної експлуатації атракціонної техніки у парках культури та місцях відпочинку столиці.

У нараді взяли участь представники Київської міської держадміністрації, районних адміністрацій міста, Департаменту благоустрою, відділу культури, директори парків відпочинку та власники атракціонів.

Наголошувалося, що з метою запобігання травмування на атракціонах необхідно налагодити ефективну співпрацю з місцевими органами влади.

Окрім того, зазначалося про обов'язковість проходження операторами атракціонів навчання і перевірки знань не лише будови та правил безпечної експлуатації, а й обслуговування атракціонів. Саме порушення інструкції вимог для оператора й призвело до травмування дітей на ланцюговій каруселі біля торгового центру «Даринок» другого червня цього року.

Минулого року жодного повідомлення про травмування відвідувачів атракціонів чи обслуговувального персоналу у столиці не було. Цьогоріч інспекторами проводиться моніторинг та контроль за експлуатацією атракціонів та тимчасових конструкцій у парках культури та місцях масового відпочинку людей у кожному районі міста.

На завершення наради наголошено, що у разі неусунення виявлених порушень власниками атракціонів чи ігнорування вимог Держгірпромнагляду відповідні подання будуть надсилатися до прокуратури для вжиття заходів.

Довідка.

У квітні поточного року проводилися перевірки щодо готовності атракціонної техніки до сезонної експлуатації міських парків комунальної власності («Центральний»; «Перемога»; «Партизанська слава»; «Гідропарк»; парк ім. М. Рильського).

Проведено 14 перевірок, виявлено 92 порушення. Притягнуто до адмінвідповідальності вісім осіб, з них чотири керівники. Також надіслано позов до суду на заборону експлуатації двох одиниць атракціонної техніки, що розташовані в парку культури і відпочинку ім. М.Рильського (атракціони «Лебеді» та «Колесо огляду»).




До списку новинВпередНазад