Новини
За ініціативи територіального управління Держгірпромнагляду у Київській області та м.Києві відбулася нарада, на якій обговорено методи організації безпечної експлуатації атракціонної техніки у парках культури та місцях відпочинку столиці.

У нараді взяли участь представники Київської держадміністрації, районних адміністрацій міста, Департаменту благоустрою, відділу культури, директори парків відпочинку та власники атракціонів.

Наголошувалося, що з метою запобігання травмування на атракціонах необхідно налагодити ефективну співпрацю з місцевими органами влади.

«Ми повинні знати де, хто, коли розміщує атракціони і який їх технічний стан. Також необхідно підвищити рівень відповідальності за недопущення «безгоспних» атракціонів у столиці. А якщо такі існують, їх необхідно брати на баланс адміністраціям за місцем їх розташування»,- підкреслив заступник начальника територіального управління Олександр Смірнов.

Окрім того зазначалося про обов'язковість проходження операторами атракціонів навчання і перевірки знань не лише будови та правил безпечної експлуатації, а й обслуговування атракціонів. Саме порушення інструкції для оператора й призвело до травмування дітей на ланцюговій каруселі біля торгового центру «Даринок» 2 червня цього року.

Минулого року жодного повідомлення про травмування відвідувачів атракціонів чи обслуговуючого персоналу у столиці не було. Цьогоріч інспекторами проводиться моніторинг та контроль за експлуатацією атракціонів та тимчасових конструкцій у парках культури та місцях масового відпочинку людей у кожному районі міста.

На завершення наради наголошено, що у разі не усунення виявлених порушень власниками атракціонів, чи ігнорування вимог Держгірпромнагляду відповідні подання будуть надсилатися до прокуратури для вжиття заходів.


Довідка:

У квітні поточного року проводилися перевірки щодо готовності атракціонної техніки до сезонної експлуатації в міських парків комунальної власності («Центральний»; «Перемога»; «Партизанська слава»; «Гідропарк»; парк ім.М.Рильського).

Проведено 14 перевірок, виявлено 92 порушення. Притягнуто до адмінвідповідальності 8 осіб, з них 4 керівника. Також направлено судовий позов на заборону експлуатації 2 одиниць атракціонної техніки, що розташовані в парку культури і відпочинку ім. М.Рильського (атракціони «Лебеді» та «Колесо огляду»).

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад