Новини

«Прагнення убезпечити свою працю, прагнення до залучення новітнього, а головне дотримуватись своїх планів, своєї програми гідне поваги. Зараз важливо зберігати напрацьоване, не зупинятись на досягнутому, продовжувати вчитись і вчити своїх працівників.»

На цьому наголосив перший заступник Голови Держгірпромнагляду України Віктор Шайтан під часзасідання колегії Криворізького гірничопромислового теруправління по результатам перевірок стану охорони праці та промислової безпеки на шахтах«Ювілейна», імені Фрунзе, допоміжних цехів ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка» та ТОВ «КРИВОРІЖШАХТОБУД», яке виконує гірничопрохідницькі та гірничокапітальні роботи на ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка».

Напередодні засідання колегії відбулось знайомствокерівників державної служби гірничого нагляду з порядком ведення на шахтахробіт з видобутку залізної руди. Перший заступник Голови Держгірпромнагляду, начальник відділу нагляду в гірничодобувній промисловості та за вибуховими роботами Держгірпромнагляду, начальник Криворізького теруправління в супроводігенерального директора ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка»відвідали робочі місцяш.«Ювілейна».

При спуску на горизонт 1260м члени колегії мали можливість познайомитись з технологічним процесом проходки підняттєвих виробокз використанням комбайна Rino. В блоці 7-9 даного горизонту ознайомились з веденням очисних робіт. Перебуваючи на штрек майданчику в осях 67-65 горизонту 1257м спостерігали ведення нарізних робіт.

Разом з тим, члени колегії піднялися на баштовий копер де мали можливість познайомитись з роботою скіпової та клітьової підйомних машин.

Безпосередньо на засіданні колегії, за участікерівників та головних фахівцівобох підприємств, керівництво служби та теруправління обговорювали найбільш суттєві зауваження, які виникали у перевіряючих в ході перевірки.

Першочергово акцентували увагу на своєчасності та якості ведення технічної документації на дільницях шахт. Зокрема формальне проведення інструктажів, неповне заповнення журналів, невідповідність паспортів кріплення реальним умовам, несвоєчасна перевірка знань у працівників.

Підіймались питаннязберігання та транспортування балонів з киснем та ацетиленом, ведення газозварювальних робіт. Обговорювалось не дотримання графіків ремонтних робіт стволів, необхідності ремонту вантажопідйомних механізмів, провітрювання гірничих виробок.

Торкнулись якості ведення розслідувань нещасних випадків та взагалі стану травматизму на підприємствах.

Даючи оцінку роботі керівництвуобох підприємств в питаннях організації та забезпечення безпечного ведення робіт та експлуатації обладнання всі члени колегії підтвердили, що дана робота відповідає вимогам законодавства, але разом з тим є недоліки в роботі.

Загалом під час всебічної перевіркиПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка»інспекторами виявлено 354порушень. У 16 випадкахрекомендованопризупинити виконання робіт та експлуатацію устаткування, до адміністративної відповідальності притягнуто 26 посадових осіб. Перевіряючи ТОВ «КРИВОРІЖШАХТОБУД» виявлено 64 порушення, видано 11 розпорядчих документів, у 2 випадках рекомендовано негайно зупинити ведення робіт, 4 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Довідка

З 20 по 30 травня 2014 року під керівництвом першого заступника Голови Держгірпромнагляду В. Шайтана фахівцями Криворізького теруправління було проведеновсебічні перевіркистану охорони праці та промислової безпеки на ПАТ «ЄВРАЗ Суха Балка» (шахта«Ювілейна», шахта імені Фрунзе та допоміжні цехи підприємства) таТОВ «КРИВОРІЖШАХТОБУД».

Всебічну перевірку проведено відповідно до плану роботи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.




До списку новинВпередНазад