Новини

У Держгірпромнагляді відбулося перше засідання Ради з питань запобігання та протидії корупції, яке провів захід Голова Держгірпромнагляду Олександр Хохотва. У засіданні взяли участь начальники управлінь та відділів, а також представники громадських організацій Ради Майдану.

Голова Державної служби зазначив, що Рада з питань запобігання корупції при Центральних апаратах України за участі активістів Майдану створена вперше і саме при Держгірпромнагляді. Метою дорадчого органу є запобігання вчиненню будь-яких протиправних дій працівниками системи, розгляд усіх звернень та скарг щодо корупційних вчинків. Голова наголосив, що діяльність Служби і надалі залишається прозорою та відкритою для громадськості.

На засіданні обговорено проект Положення про Раду, узгоджено кандидатури її Голови та заступників.

Головою Ради обрано Петра Мірошниченка, завідувача сектору із запобігання та виявлення корупції. Його заступниками стали начальник управління нормативно-правового та юридичного забезпечення Ірина Калиновська та Ольга Орлова — представник Ради Майдану.

На засіданні обговорено й інші завдання Ради, а саме: проведення аналізу вжитих заходів спрямованих на запобігання корупційним правопорушенням; виявлення основних причин вчинення корупційних правопорушень; аналіз чинників виникнення корупційних явищ та підготовка рекомендацій щодо їх усунення тощо.

На засіданні вирішено проводити Раду з питань запобігання та протидії корупції за необхідності, але не рідше одного разу на місяць.




До списку новинВпередНазад