Новини

Теруправління Держгірпромнагляду у Сумській області вичерпало усі можливості аби уникнути масштабного відключення небезпечних ліфтів у сумських багатоповерхівках. Не дочекавшись, коли власники та обслуговувальні організації усунуть усі порушення та приведуть підйомники у відповідність до правил безпеки, другого червня 2014 року до Сумського окружного адміністративного суду було надіслано позовну заяву про негайне застосування заходів реагування до КП «Сумижитло».

Тепер від рішення суду залежить доля аварійно-небезпечних ліфтів. Зокрема, у вищезгаданій позовній заяві йдеться про зупинку 168 ліфтів, що відпрацювали граничний строк експлуатації, та яким не проведено експертизи та капітальні ремонти. Підставою для звернення до суду стала остання перевірка КП «Сумижитло» Сумської міської ради, яке є балансоутримувачем ліфтового господарства житлового фонду обласного центру.

Посадовими особами теруправління було виявлено 468 порушення вимог законодавства та нормативно-правових актів з охорони праці. Нинішня планова перевірка проходила за ініціативи Сумського обласного осередку ВГО «Спілки власників житла України» щодо вжиття невідкладних заходів державного нагляду до стану ліфтового господарства житлового фонду м. Суми.

Наразі із 829 ліфтів, що перебувають на балансі КП «Сумижитло», 470 вже відпрацювали нормативний строк. Крім порушення термінів, державні інспектори виявили ще чимало інших суттєвих порушень: відсутність паспортів та відомостей про реєстрацію ліфтів, відсутність протоколів їх перевірок, не проведені позачергові технічні огляди ліфтів, несправний диспетчерський зв'язок, зношеність значної частини обладнання тощо.




До списку новинВпередНазад