Новини

Сьогодні, 4 червня, в територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Донецькій області відбулася нарада щодо безпечної експлуатації атракціонної техніки та готовності дитячих таборів до літнього сезону 2014 року.


У нараді взяли участь: представники департаменту розвитку базових галузей та промисловості, територіального управління Держгірпромнагляду у Донецькій області, управління у справах сім'ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації, управління у справах спорту і туризму Донецької ОДА.

Щорічно напередодні весняно-літнього сезону з метою організації повноцінного дозвілля відпочивальників виникає потреба у перевірках готовності атракціонної техніки до безпечної експлуатації у цей період. Забезпечити належне функціонування атракціонів — прямий обов'язок їх власників, які мають знати і виконувати нормативно-правові акти, що регламентують облаштування та безпечну експлуатацію атракціонної техніки.

У Донецькій області налічується 15 парків культури і відпочинку, де встановлено 125 стаціонарних атракціонів. На цей час відкриття сезону здійснили 11 міських парків культури і відпочинку.

Територіальне управління Держгірпромнагляду в Донецькій області згідно з чинним законодавством здійснює нагляд за безпечною експлуатацією атракціонної техніки.

Акцентовано увагу, що найчастіше діти травмуються на надувних батутних комплексах, власниками яких є приватні підприємці, які встановлюють атракціони не тільки в міських парках, а й на морському узбережжі та в місцях масового скупчення людей, і не завжди дотримуються правил експлуатації атракціонної техніки, зазначені в технічному паспорті заводу — виробника.

Крім того, на нараді обговорено питання готовності дитячих таборів до літнього сезону. На території Донецької області є 61 дитячий оздоровчий заклад. Основні з цих установ в Новоазовському, Першотравневому, Слов'янському районах та у місті Красний Лиман. Перевірки щодо готовності дитячих таборів до літнього сезону здійснюються за зверненням керівництва цих установ. У зв'язку зі складною обстановкою в регіоні, наразі перевірено та відкрито тільки дев'ять дитячих таборів. Подальше проведення перевірок буде здійснюватися з початком їх функціонування.

На завершення наради учасники прийняли рішення встановити постійний контроль за безпечною експлуатацією атракціонної техніки згідно з чинним законодавством, місцевим органам самоврядування проводити роз'яснювальну роботу серед працівників та відвідувачів парків культури та відпочинку щодо відповідальності за поведінку дітей на атракціонах, розробити та розповсюдити методичні рекомендації щодо безпечного відпочинку дітей у літніх таборах. Також вирішили довести до відома місцевих органів самоврядування питання важливості своєчасного надання інформації про місця розташування пересувних та мобільних атракціонів на території регіону.

Довідка.
У 2013 році теруправлінням було здійснено 19 перевірок парків культури і відпочинку, а також 10 приватних суб'єктів господарювання. Під час перевірок виявлено 210 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та притягнуто до адміністративної відповідальності 23 посадові особи.




До списку новинВпередНазад