Статьи

Все частіше в сучасних будинках та квартирах можна зустріти окреме приміщення під гардеробну, оформлення якої має базуватися на чітких розрахунках, максимальній функціональності кожного квадратного метру та раціональному використанню простору і лише потім може з’явитися питання щодо її стилістичного оформлення. Проте саме професійна підготовка дизайнерів та майстрів, яким довіряють ремонт будинку Київ, зможуть запропонувати дійсно цікаве рішення, де стиль інтер’єру буде тісно переплетений з комфортом та продуманістю.

Актуальність облаштування гардеробних в квартирах та будинках

Оформлення приміщення або ж його частини в якості гардеробної дозволяє вирішити досить повсякденні питання щодо зберігання одягу та взуття (особливо при зміні сезону), а також багатьох інших речей, якими в господарстві користуються лише час від часу. Саме поява окремої гардеробної дозволяє економити загальний простір, звільняючи його від громіздких шаф та довгих комодів, що буквально скупчуються в кожній кімнаті. До того ж, речі буде легко відсортувати за призначенням та сезоном, фактурою.

Важливо розуміти, що в гардеробних необхідно використовувати все доступне приміщення, заповнюючи нішами не лише по горизонталі, а й на всю висоту стін. Проте і в цьому є свої «підводні камені», про які добре відомо професійним дизайнерам. Саме тому, плануючи якісний елітний ремонт Київ з оформленням гардеробної, варто розпочати з пошуку такого фахівця, аби не допустити помилок.

Помилка перша: вибір стандартного наповнення для гардеробної

Це чи не найпоширеніша помилка, яку допускають власники квартир та будинків при спробі самостійно облаштувати приміщення. Адже в результаті виходить, що користуватися таким наповненням вкрай не зручно навіть середньостатичним людям, оскільки кожен має свої особисті потреби та вподобання щодо використання одягу, взуття чи аксесуарів. Тому часто виходить, що деякі ніші можуть залишатися пустими, а от шухляд для аксесуарів потрібно було б більше.

Досвідчені дизайнери оформлення гардеробної завжди починають саме з аналізу кількості речей, які планується зберігати в ній. Відштовхуючись від цього, можна зрозуміти, скільки потрібно скриньок, штанг, поличок та шухляд, наприклад:

  • короткі речі краще зберігати на штангах з вішаками, розміщених одна під одною (на відстані близько 80-100 см);
  • полички підходять для зберігання органайзерів та боксів, в середньому їх глибина складає 40 см, висота – від 32 см, а ширина може змінюватися від 50 до 60 см;
  • дрібні аксесуари краще розмістити в висувних ящиках з висотою біля 40 см та шириною від 40 до 70 см.

Завчасно розуміючи, що саме буде знаходитися в таких нішах, можна спроєктувати їх поєднання в загальному стилі. Ще один момент – ніші мають бути на 5 см більші за органайзери та бокси, які будуть там розміщені.

Помилка друга: зонування гардеробної в горизонтальному форматі

Традиційне горизонтальне зонування вважається незручним та малоефективним, тому краще завчасно розділити приміщення на три окремі зони:

  • верхню (на рівні 190 см і вище), де можна буде розташувати речі, які потрібні, але застосовуються в побуті вкрай рідко, наприклад, сезонні речі, валізи, комплекти з запасною постільною білизною чи рушниками для гостей;
  • середню (на висоті 60-190 см), де на полицях та штангах будуть розміщені речі, що використовуються щоденно (звичайний одяг);
  • нижню (на висоті до 60 см від підлоги), де найчастіше на полицях з глибиною від 35-40 см зберігають взуття.

Таким способом облаштування гардеробної користуються фахівці компанії БудЕксім, пропонуючи замовнику максимум простору та комфорту навіть за обмежених умов.

Помилка третя: відсутність системи вентиляції та недостатність освітлення

Оскільки для гардеробних найчастіше обирають приміщення, де немає вікон, система вентиляції в них є обов’язковою. Це дозволить захистити речі від виникнення та розповсюдження цвілі, грибка і псування самих речей. Що стосується освітлення, то його відсутність або ж недостатність асоціюється з безладом та неохайністю, тому систему ламп варто розмістити по всьому периметру або ж забезпечити достатнє підсвічування для кожної окремої ніші.



До списку