Статьи

Згідно із ст. 41 Закону «Про охорону праці» Федерація профспілок Одеської області, обласні організації галузевих профспілок і первинні профспілкові організації здійснюють громадський контроль за додержанням законодавства про охорону праці.
Питання стану охорони праці в Одеській області та роль профспілок у створенні безпечних і здорових умов праці були розглянуті на засіданні ради Федерації профспілок Одеської області, що відбулося 19 грудня 2007 р. Про це розповідає головний спеціаліст — технічний інспектор праці Федерації профспілок України при Федерації профспілок Одеської області В. ГЛУЩЕНКО.

Державний нагляд за охороною праці в Одеській області здійснюється на 22 471 підприємстві, у тому числі на 17 976 підприємствах — відомчий контроль, на 4987 підприємствах — громадський, тобто контроль з боку профспілкових організацій, а там, де немає профспілкового комітету, громадський контроль покликані здійснювати уповноважені трудових колективів. Але, на жаль, як показують перевірки, вони практично не працюють.
З другого півріччя 2007 р. робота з охорони праці проводиться відповідно до Угоди про спільну роботу ФПУ і Держгірпромнагляду України від 26.03.2006 р. та Угоди між Федерацією профспілок Одеської області (ФПО) і теруправлінням Держгірпромнагляду по Одеській області від 29.01.2007 р. Розпорядженнями по теруправлінню до складу ради теруправління введено головного спеціаліста — технічного інспектора праці ФПУ при ФПО, а державні інспекції теруправління зобов’язали включати його до складу комісій з розслідування нещасних випадків зі смертельними наслідками і проведення комплексних перевірок районів та підприємств області. По понеділках проводиться узгодження з держінспекціями дат спільних перевірок підприємств на поточний тиждень. Під час розгляду підсумків комплексних перевірок на засідання ради теруправління запрошуються голови галузевих обкомів профспілки.
У зв’язку із зростанням рівня травматизму в будівництві проводилися цільові перевірки стану охорони праці на будівельних майданчиках спільно з інспекціями Держгірпромнагляду. Було проведено 83 оперативні перевірки, у ході яких заборонено виконання робіт, експлуатацію 201 одиниці машин, механізмів і устаткування. Проведено наради з керівниками і спеціалістами ТОВ «Прогрес-Буд», «Стікон», «Головбуд», «Консоль», «Будівельна фірма» та ін. Проводилися перевірки будівельних об’єктів і у вихідні дні. За результатами перевірок чотири будівельних майданчики було відключено від мереж електропостачання до усунення порушень з охорони праці.
Відбулося засідання круглого столу з роботодавцями, представниками Федерації профспілок і теруправління Держгірпромнагляду, де було розглянуто питання профілактики травматизму.
У розробленому фахівцями ФПО типовому зразку колективного договору на 2008 р. є 19 додатків з питань охорони праці. Деякі з них роз’яснюють, які витрати на охорону праці спрямовуються на валові витрати. Зараз усі виплати з відшкодування шкоди внаслідок нещасних випадків на виробництві проводить Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, тому ми окремим додатком дали роз’яснення, як це робиться і які для цього потрібні документи. В окремому додатку зазначено, які документи повинні бути в службі охорони праці підприємства.
Профспілкова організація є ініціатором внесення до колективного договору зобов’язань, що стосуються додаткових виплат або інших видів соціальної допомоги потерпілим на виробництві або членам їхніх сімей за рахунок коштів роботодавця. Під час укладання колдоговорів одним з найбільш принципових питань є правильне формування комплексних заходів щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці, виробничого середовища та підвищення рівня охорони праці, а також визначення достатнього фінансування робіт, пов’язаних з їх реалізацією. Перевірки показали, що колективні договори укладено на всіх перевірених підприємствах — відіграло свою роль введення державної реєстрації. Але, на жаль, комплексні заходи з охорони праці є лише у 50% укладених колдоговорів, та й то різної якості.
Представники профспілок беруть участь у розслідуванні нещасних випадків, контролюють питання соціального захисту членів профспілки, які одержали травми на виробництві та профзахворювання. Для вирішення цих питань ФПО, її членські організації, профкоми підприємств, організацій, установ області спільно з інспекторським складом теруправління працюють над посиленням контролю за умовами праці, сприяють об’єктивному розслідуванню нещасних випадків з метою захисту інтересів потерпілих, об’єктивного визначення причин травмування. Слід відзначити, що нещасні випадки розслідуються комісіями підприємств найчастіше неякісно чи взагалі не розслідуються.
Федерацією профспілок України 2007 рік був оголошений Роком боротьби профспілок із приховуванням нещасних випадків на виробництві. Перед усіма членськими організаціями було поставлено завдання — добитися істотного посилення впливу профспілкових органів усіх рівнів, їхніх представників з питань охорони праці на забезпечення своєчасного, об’єктивного та якісного розслідування виробничих травм, правильного їх оформлення та обліку. Профспілкові організації області провели комплекс робіт у цій сфері з метою досягнення конкретних результатів. Особлива увага приділялася потерпілим і сім’ям загиблих, стосовно яких було допущено порушення прав на одержання страхових виплат, інших видів соціальної допомоги, передбачених законодавством або колективним договором.
Тут слід відзначити, що ми зобов’язані захищати права людини праці відповідно до законодавства. Закон передбачає однакову відповідальність і працівника, і роботодавця. Я не випадково про це говорю, адже деякі працівники ще живуть за старим звичаєм, коли й Закону «Про охорону праці» не було. Представники профспілкових комітетів погано знають законодавство про охорону праці. Тут непочатий край роботи, і в цьому плані з деякими обкомами профспілки вже проведена певна робота. Кожний факт порушення діючого Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, виявлений під час перевірки, супроводжується конкретними діями представників профспілок щодо відновлення справедливості. При цьому застосовуються усі права, що надані профспілкам законодавством, у тому числі винесення подань роботодавцеві, звернення за допомогою до теруправління Держгірпромнагляду по Одеській області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, прокуратури, ініціювання розгляду виявлених фактів на засіданнях комісій з питань охорони праці на підприємствах тощо.
Обкоми профспілки різних галузей також проводять певну роботу з охорони праці. Так, обком профспілки працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства за участі представника ФПО провів семінар з охорони праці з профактивом та інженерами з охорони праці, обком профспілки працівників енергетики й електротехнічної промисловості — пленум з порядком денним з охорони праці. Аналогічні заходи пройшли в обкомі профспілки працівників текстильної та легкої промисловості. Обком профспілки працівників агропромислового комплексу впродовж 2005—2007 рр. провів шість засідань президії з питань охорони праці; багато чого було зроблено в обкомі профспілки працівників охорони здоров’я та інших.
У 2006 р. на підприємствах Одеської області сталося 432 нещасних випадки, у 2007 р. зареєстровано 362 нещасних випадки на виробництві з тимчасовою втратою працездатності. Як бачимо, є суттєве зниження загального рівня травматизму, але передумов для заспокоєння немає, адже кількість нещасних випадків зі смертельними наслідками ще велика: у 2007 р.— 35 проти 42 у 2006 р.
Під час комплексної перевірки Комінтернівського району головний технічний інспектор праці разом з державним інспектором відвідали 10 підприємств і установ. На чотирьох з них роботу з охорони праці не організовано взагалі, на п’ятьох стан охорони праці незадовільний, і тільки в Петровському технікумі Одеського державного аграрного університету питаннями охорони праці займаються належним чином.
Відповідно до ст. 18 Закону «Про охорону праці» працівники та посадові особи повинні проходити навчання та перевірку знань з питань охорони праці, і треба зазначити, що ця робота у навчально-курсових комбінатах організована добре. Але навчання та перевірка знань робітників на більшості перевірених підприємств не ведеться.
Згідно з законодавством (ст. 17 Закону «Про охорону праці»), роботодавець зобов’язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийому на роботу) і періодичних медичних оглядів. Перевірки показали, що попередні огляди під час прийому на роботу проводяться на більшості підприємств, але за рахунок тих, хто влаштовується на роботу, а не за рахунок роботодавця, а ось періодичні медичні огляди працівників проводяться тільки на 75% підприємств.
На засіданні ради ФПО було визначено основні напрями роботи в 2008 р. Це посилення спільної роботи з питань охорони праці з теруправлінням Держгірпромнагляду і управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань; забезпечення реалізації концепції управління охороною праці, функціонування системи управління охороною праці на підприємствах, в установах і організаціях; контроль за виконанням заходів, передбачених Національною, галузевими програмами поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища; посилення контролю за забезпеченням безпеки праці механізаторів, сторожів, виконанням сільськогосподарських робіт, а також за охороною праці в організаціях невиробничої сфери, у місцях скупчення великої кількості людей; активізація роботи громадських інспекторів з охорони праці на підприємствах; навчання профспілкового активу.
Учасники засідання висловили спільну думку, що підняти рівень культури виробництва, промислової безпеки та охорони праці можна тільки спільними зусиллями всіх учасників процесу. І, звичайно ж, необхідно шукати нові шляхи й підходи до вирішення цих питань. А це значить — треба засукати рукава та працювати.



До списку