Статьи
У цьому році виповнюється 50 років з часу утворення Державного
комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду
Перегортаючи сторінки історії Держгірпромнагляду, можна пригадати як часи здобутків і перемог, так і часи, затьмарені втратами людських життів на трудовому фронті.
Виникнення потреби суспільства у такому виді спеціального нагляду зумовлено невпинним поступом технічного прогресу. Проблеми безпечної праці, безпечного ведення гірничих робіт були актуальними і за царських часів, і за часів радянської влади. Заснування Берг-колегії Петром І у 1719 р. чи підписання В. Леніним 17 травня 1918 р. Декрету Ради Народних Комісарів «Про створення інспекції праці» — всі ці події можуть свідчити про розуміння будь-якою владою нагальних питань виробництва і безпеки праці. Проте для України і для Держгірпромнагляду, як центрального органу виконавчої влади, поворотним став 1958 р.
З метою подальшого посилення державного нагляду за додержанням правил безпеки у промисловості Рада Міністрів СРСР постановою від 24 квітня 1958 р. № 448 «Про реорганізацію органів державного контролю за безпечним веденням робіт у промисловості і гірничого нагляду» прийняла рішення перевести нагляд за безпечним веденням робіт у промисловості в підпорядкування Рад Міністрів союзних республік. На виконання цього рішення Рада Міністрів Української РСР прийняла постанову від 30 травня 1958 р. № 675 «Про реорганізацію органів державного контролю за безпечним веденням робіт у промисловості і гірничого нагляду». Цією постановою було організовано Державний комітет Ради Міністрів УРСР по нагляду за безпечним веденням робіт у промисловості і гірничому нагляду (Держгіртехнагляд УРСР).
Держгіртехнагляд УРСР прийняв від Держгіртехнагляду СРСР управління округів, розташованих на території Української РСР. Також було ліквідовано Державну республіканську гірничотехнічну інспекцію при Раді Міністрів УРСР, передавши її організації, штатну чисельність Держгіртехнагляду УРСР.
Постановою Ради Міністрів УРСР № 1743 від 10 грудня 1958 р. було затверджено Положення про Державний комітет Ради Міністрів Української РСР по нагляду за безпечним веденням робіт у промисловості і гірничому нагляду.
З метою поліпшення стану техніки безпеки під контроль Держгіртехнагляду УРСР у наступні роки додатково було передано найбільш небезпечні виробництва металургійної, хімічної, нафтохімічної, нафтопереробної промисловості, підприємства атомної енергетики, діючі та ті, що будуються, дослідні ядерні реактори та установки. Кодексом Української РСР про надра, затвердженим Верховною Радою УРСР 25 червня 1976 р., функції Держгіртехнагляду республіки щодо охорони та раціонального використання корисних копалин було значно розширено. На Держгіртехнагляд УРСР постановою Ради Міністрів УРСР від 7 лютого 1977 р. № 61 було покладено також контроль за безпечним використанням газу в побуті.
27 січня 1993 р. на виконання Закону «Про охорону праці» постановою Кабінету Міністрів України № 62 «Про питання нагляду за охороною праці» на базі Держгіртехнагляду було створено Державний комітет України по нагляду за охороною праці (Держнаглядохоронпраці).
Протягом 1993 р. було проведено об’єднання функцій державного нагляду Держгіртехнагляду і технічних інспекцій праці профспілок. Нагляд за охороною праці на підприємствах став більш дієвим та ефективнішим.
Ситуація, яка склалася у країні, потребувала кардинальних заходів щодо безпеки експлуатації та надійності машин, механізмів, устаткування, які відпрацювали встановлений термін, особливо об’єктів підвищеної небезпеки — парових котлів, посудин, що працюють під тиском, магістральних трубопроводів, обладнання нафтохімічних комплексів тощо. Виходячи з цього, а також враховуючи недостатню чисельність інспекторського складу, в 1993—1994 рр. при теруправліннях Держнаглядохоронпраці було створено госпрозрахункові підрозділи для проведення діагностики устаткування, експертизи проектів, ліцензування і сертифікації виробів, робіт і послуг, навчання та атестації фахівців. Спочатку це були експертно-технічні інспекції теруправлінь. А у 1995 р. вони були реорганізовані у самостійні державні підприємства — експертно-технічні центри. Удосконалення структури державного нагляду триває й сьогодні.
Держгірпромнагляд прагне активніше впливати на стан промислової безпеки через відповідні служби з нагляду за охороною праці міністерств, відомств та підприємств.
У минулому році повноваження Комітету знову було розширено. Розпорядженням Уряду Держгірпромнагляд уповноважений проводити технічне розслідування обставин і причин виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті.
Постійно оновлюється законодавча база з промислової безпеки та охорони праці з урахуванням змін у виробництві, а також у рамках виконання загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС.
З приводу ювілею Держгірпромнагляду редакція журналу «Охорона праці» щиро вітає працівників системи, бажає всім міцного здоров’я, успіхів у роботі, благополуччя. З нагоди знаменної події до уваги читачів пропонується добірка матеріалів, присвячених минулому і сьогоденню Держгірпромнагляду.


До списку