Статьи

2008-563.jpg Іллічівському морському торговельному порту виповнюється 50 років. Це один з наймолодших портів країни. В результаті колективних зусиль портовиків за 2007 р. вантажопереробка становила 16 034 тис. т — на 747 тис. т більше плану і на 1192 тис. т вище рівня минулого року. Контейнерообіг порту зріс більше ніж у півтора разу, переробка накатної автотехніки збільшилась у 3 рази, чавуну — практично в 3,5 разу. Універсальність причалів дає змогу приймати будь-які генеральні вантажі, незалежно від упакування, маси та габаритів.
2008-325.jpgЗа активне співробітництво з партнерами з країн Європейської співдружності порт удостоєно нагороди Європейського Союзу «Срібний дельфін». Іллічівці також перемогли в номінаціях «Підприємство XXI століття» та «Керівник XXI століття».

Усі міжнародні транспортні коридори, що мають вихід до Чорного моря, проходять через Іллічівський порт. Сьогодні порт здійснює міжнародні зв’язки майже зі 100 країнами світу, розташованими на всіх материках. Виробничі потужності, професіоналізм працюючих і розвинута інфраструктура дають змогу надавати портові послуги на найсучаснішому рівні.
У порту є 29 причалів (загальна довжина причальної лінії — 6000 м). Вантажно-розвантажувальні комплекси на причалах оснащено сучасним перевантажувальним устаткуванням. Здійснюються перевалка, зберігання та підготовка різних видів вантажів, надаються транспортно-експедиторські та навігаційні послуги, виконуються буксирувальні роботи, обслуговування і ремонт флоту, перевезення контейнерів великовантажними автомобілями тощо.
2008-503.jpgДля перевантаження різних видів вантажів порт розділено на 6 вантажно-розвантажувальних терміналів. На них, крім універсальних причалів, розташовані спеціалізовані комплекси. Фахівцями порту розроблено унікальні технології з перевантаження великовагових і великогабаритних вантажів масою 300 т і більше з використанням плавучих кранів.
Серйозна увага приділяється удосконаленню перевантажувальних робіт. Перевалка зернових вантажів через спеціалізований зерновий комплекс, використання магнітів у комплекті з розворотними пристроями на металопродукції та багато інших прогресивних інженерних рішень дали змогу збільшити продуктивність праці, виконувати вантажні роботи без перебування людини в небезпечній зоні, підвищити безпеку робіт.
2008-564.jpgМенше ніж за 2 км від порту визначено зону дислокації «сухого порту» площею близько 100 га. Ця територія зв’язана не тільки з автотранспортною магістраллю, але й з системою залізничних комунікацій завдяки наявній залізничній гілці. Поява цього нового комплексу дає змогу не тільки переробляти більше вантажу, але й істотно розвантажує складські площі порту. При цьому значно знижуються ймовірність порушення вимог безпеки під час складування вантажів, а також навантаження на складські площі. Крім того, зменшується кількість вантажного транспорту в порту, що значно знижує ймовірність ДТП і пов’язаного з цим травмування людей.
2008-507.jpgАле головне багатство Іллічівського порту — люди. Одне з основних завдань — турбота про умови праці та побуту портовиків. Працівників порту забезпечено спецодягом, спецвзуттям, іншими ЗІЗ, у необхідних випадках — спецхарчуванням.
Порт — підприємство підвищеної небезпеки. Усього в порту працює понад 7 тис. осіб, і кожний з них тією чи іншою мірою наражається на ризик. Тому відповідно до Закону «Про охорону праці» усі портовики проходять попереднє навчання за спеціально затвердженими програмами, узгодженими з теруправлінням Держгірпромнагляду по Одеській області, у навчально-курсовому комбінаті порту, де готують фахівців усіх професій, необхідних підприємству.
2008-614.jpgКрім того, портовики, зайняті на роботах підвищеної небезпеки, раз на рік проходять перевірку знання відповідних нормативних актів з охорони праці. Первинні перевірки знань проводяться в НКК порту комісією порту, періодичні перевірки — комісіями підрозділів.
Керівники — начальник порту Г. Скворцов, заступники начальника порту, головні спеціалісти, спеціалісти служби охорони праці — раз на три роки проходять навчання в Інституті післядипломної освіти керівних працівників і спеціалістів водного транспорту України (ІПО), начальники підрозділів — у НКК порту.
За словами заступника начальника порту з охорони праці та екології Ю. Яковищенка, у порту розроблено спеціальну програму навчання з питань охорони праці. Заняття та перевірка знань проводяться на базі НКК порту, де в 2007 р. пройшли навчання 1485 працівників, в ІПО — 10 осіб. У першому півріччі нинішнього року у НКК уже навчено 698 портовиків, в ІПО — 10. Сьогодні керівники підрозділів навчаються у НКК без відриву від виробництва.
Проводяться конкурси професійної майстерності на кращого за професією, які на підприємстві вже стали традиційними. Учасники конкурсів повинні продемонструвати не тільки зразки професійної майстерності, але й досконалі знання правил охорони праці. У цих конкурсах беруть участь не тільки робітники, але й посадові особи.
Питаннями організації роботи з охорони праці та виробничого середовища займається служба охорони праці, яку очолює О. Іванов. У складі служби кваліфіковані фахівці: заступник начальника служби Б. Якаба, провідні інженери С. Михайличенко, В. Желтов, завідувач кабінету охорони праці А. Романчук та інші.
У порту налагоджено чітку систему управління охороною праці, вживаються конкретні заходи щодо удосконалення безпеки на робочих місцях. Проводиться велика організаційна робота з розробки та переопрацювання інструкцій з охорони праці — тільки в 2007 р. розроблено та переопрацьовано 73 інструкції. Зараз у кабінеті охорони праці зосереджено понад 700 чинних інструкцій.
2008-150.jpgІллічівський морський торговельний порт завершив атестацію робочих місць за умовами праці. Постійно удосконалюються технологічні процеси, вкладаються кошти в поліпшення умов праці та побуту працівників, що відображено в колективному договорі.
Велика увага приділяється здоров’ю портовиків. Новоприйняті на роботу проходять попередній медичний огляд. Щороку, за затвердженим графіком, проводиться періодичний медогляд робітників та службовців, зайнятих на роботах зі шкідливими та несприятливими умовами праці. Для цього в порту є поліклініка, у якій прийом ведуть фахівці різних профілів.
Серйозна увага до питань безпеки дає свої плоди. Порівнюючи кількість нещасних випадків починаючи з 1996 р. по 2006 р., ми побачимо тенденцію до їх зменшення. Якщо в 1996 р. було травмовано 52 осіб, то в 2006 р.— 13. За перше півріччя 2008 р. сталося 5 нещасних випадків, тоді як за такий самий період 2007 р.— 8. Зменшилася кількість днів непрацездатності: у першому півріччі 2007 р. вони становили 346 робочих днів, за такий самий період 2008 р. — 120.
Керівництво порту ефективно здійснює діяльність щодо зменшення викидів в атмосферу, скидань у море та розміщення відходів підрозділами порту. Зведено до мінімуму викиди під час перевантаження навалочних вантажів. Останніми роками в порту виконано роботи щодо збільшення захисних стінок бунтів із сіркою, забезпечується постійне водяне зрошення, побудовано криті станції розвантаження вагонів із сіркою. Закуплено грейфери нової конструкції, що повністю виключають просипання вантажу в ході перевантаження.
Особлива увага приділяється ліквідації забруднення акваторії порту. В складі портового флоту є нафтосміттєзбірники, збирачі лляльних вод, бонові загородження, препарати — деструктори нафти, що застосовуються для ліквідації нафтових забруднень у важкодоступних місцях. Плаводиниці портового флоту дообладнано закритими системами збирання стічних вод.
У порту створено потужну соціальну сферу. Поліклініку з мережею медпунктів оснащено сучасним устаткуванням. База відпочинку «Райдужний», санаторій-профілакторій «Чайка», дитячий оздоровчий комплекс «Альбатрос» дають змогу відпочити й поправити здоров’я працівникам порту та членам їхніх родин. До послуг молоді Палац спорту, яхт-клуб, Центр культури. Порт не шкодує коштів на утримання об’єктів соціальної сфери. У 2007 р. витрати на ці цілі перевищили 40 млн. грн.
Відомо, що в п’ятдесят років життя тільки починається. Для колективу Іллічівського морського торговельного порту піввіку — вік молодості. З кожним роком портовики доводять своєю працею, що їхнє підприємство екологічно благополучне, професійно безпечне, з високою культурою виробництва. У свої п’ятдесят Іллічівський порт широко розправив крила та впевнено прямує в майбутнє.
Вітаємо славний колектив порту з ювілеєм! Здоров’я всім портовикам, успіхів та удач!

Катерина ЦВІГУН,
наш власкор

На знімках:
начальник Іллічівського морського торговельного порту Г. Скворцов;
заступник начальника порту
з охорони праці та екології
Ю. Яковищенко;
перевірка знань у кабінеті
охорони праці порту.
Зліва направо: старший диспетчер
2 терміналу В. Феданін,
завідувач кабінету охорони праці порту А. Романчук,
провідний інженер служби
охорони праці Г. Білик,
начальник служби
охорони праці О. Іванов,
старший майстер портових ремонтних майстерень В. Ющенко,
заступник начальника 2 терміналу
по кадрах В. Ніколишин.

Фото автора та з архіву порту



До списку