Статьи

200801-35.jpgНа підприємствах Укрморрічфлоту за 9 місяців 2007 р. сталося 66 нещасних випадків — на 3 випадки менше порівняно з аналогічним періодом 2006 р. Проте викликає серйозне занепокоєння зростання рівня травматизму зі смертельними наслідками. Кількість смертельних випадків збільшилась на 75%: 7 випадків проти 4, що сталися в 2006 р.
Керівництво Укрморрічфлоту і профспілки занепокоєні станом охорони праці на підприємствах галузі. Тому представники служб охорони праці підприємств зібралися на семінар-нараду «Стан охорони праці на підприємствах Укрморрічфлоту за 9 місяців 2007 року. Заходи щодо вдосконалення системи управління охороною праці». Захід було організовано державним Департаментом морського та річкового транспорту, Інститутом післядипломної освіти керівних працівників і спеціалістів водного транспорту України, Центральною радою профспілок працівників морського транспорту України, Центральною СЕС на водному транспорті.
У роботі семінару взяли участь 4 доктори і 3 кандидати наук, представники відомчих науково-дослідних інститутів і Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності.

Основними причинами нещасних випадків є недодержання інструкцій з охорони праці, порушення трудової та технологічної дисципліни виконавцями робіт, а також невиконання обов’язків з охорони праці з боку посадових осіб. Якби кожний працівник на своєму робочому місці додержувався вимог законодавства про охорону праці, випадків травматизму, безумовно, було б менше. Ця думка червоною ниткою пройшла в доповіді начальника відділу охорони праці та пожежної безпеки Укрморрічфлоту О. Серебрякова.
У доповіді було зазначено, що збільшилася кількість випадків виробничого травматизму в Одеському, Іллічівському, Ренійському, Ялтинському, Херсонському та Ізмаїльському морських торговельних портах. Зменшилася кількість нещасних випадків на ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт», у Маріупольському і Бердянському морських торговельних портах. Впродовж 9 місяців 2007 р. не було нещасних випадків на ДП «Укркомфлот», «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ», «Дніпро-Бузький морський торговельний порт», «Укркрюїнг», у ДСК «Чорноморське морське пароплавство», «Керченська поромна переправа» та інших.
Викликає тривогу те, що деякі нещасні випадки в 2006 і 2007 рр. сталися за однакових обставин і мають одні й ті самі причини. На підставі цього можна зробити висновок: або на підприємствах не до кожного доводиться інформація про нещасні випадки, що сталися, або працівники швидко забувають про них.
Як показують перевірки підприємств, спеціалісти з охорони праці дуже часто виконують невластиву їм роботу, їх завантажують обов’язками, не передбаченими Типовим положенням про службу охорони праці, а саме: організацією безпеки дорожнього руху, цивільної оборони, пожежної безпеки тощо. Це негативно позначається на роботі з організації охорони праці. На роботі колективів, у тому числі й на стані охорони праці, негативно позначається часта зміна керівників підприємств (портів), а також подвійне підпорядкування: Укрморпорту і Мінтрансзв’язку.
Проблемі удосконалення системи управління охороною праці були присвячені виступи багатьох учасників семінару-наради. Особливий інтерес у слухачів викликали доповіді заступника начальника з охорони праці та екології Іллічівського морського торговельного порту Ю. Яковищенка і завідувача кабінету охорони праці порту А. Романчука, які, зокрема, відзначили провідну роль контролю в системі забезпечення безпеки праці, виділивши три його складові: контроль за функціонуванням системи управління охороною праці, реалізацією прийнятих управлінських рішень; технологічний і технічний нагляд за безпечним провадженням робіт і процесів; аудит охорони праці.
У своїх виступах багато заступників начальників портів з охорони праці підтримали пропозицію доктора медичних наук Є. Бєлоброва про переробку існуючих санітарних правил для портів і необхідність організації відомчого контролю за станом повітряного середовища виробничої зони під час перевантаження небезпечних вантажів у морських і річкових портах України. Професор Л. Шафран порушив дуже важливу проблему організації психофізіологічного забезпечення безпеки праці не тільки спеціалістів — операторів транспортних процесів, але й працівників інших спеціальностей, пов’язаних з ризиком психологічної дії в специфічних умовах роботи з небезпечними вантажами в портах.
На семінарі було зазначено, що практично на всіх підприємствах з великими недоліками здійснюється перший ступінь оперативного контролю за станом охорони праці. Цей вид контролю, на жаль, проводиться формально, про що свідчать порушення вимог безпеки, що виявляються в ході перевірок. Тільки за перше півріччя 2007 р. службами охорони праці підприємств галузі було виявлено 9137 порушень правил безпеки, видано 1385 приписів, заборонено експлуатацію понад 1240 одиниць устаткування. До відповідальності за порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці притягнено 448 працівників.
На ряді перевірених підприємств робота служб охорони праці залишає бажати кращого. Кількість приписів, що видаються, знизилася в Ізмаїльському, Херсонському морських торговельних портах, у ВАТ «Українське Дунайське пароплавство» та ін. Знижено показник роботи щодо заборони експлуатації устаткування, інструментів, механізмів, які не відповідають вимогам безпеки, в Ізмаїльському, Маріупольському, Севастопольському та інших портах. У деяких портах зменшилася кількість накладених дисциплінарних стягнень за допущені порушення вимог охорони праці. Разом з тим є підприємства, де кількість наказів, спрямованих на поліпшення стану охорони праці, збільшилася: у ДСК «Керченська поромна переправа», морських торговельних портах — Керченському, Миколаївському, Ренійському, Скадовському, на ДП «Укрводшлях» та інших.
Учасники семінару-наради прийняли резолюцію, в якій намітили шляхи та заходи щодо поліпшення стану охорони праці й профілактики травматизму на підприємствах галузі, запропонували Одеському інституту післядипломної освіти працівників водного транспорту внести необхідні зміни та доповнення до програм навчання і перевірки знань з питань охорони праці керівників і спеціалістів підприємств з метою їх удосконалення та підвищення результативності; передбачити в навчальному процесі проведення практичних занять і ділових ігор, навчання слухачів практичних навичок з розробки СУОП.
Українському НДІ морського флоту запропоновано у зв’язку з невиділенням виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві фінансових коштів на цілі охорони праці ініціювати через Міністерство транспорту і зв’язку та здійснити розробку Правил безпеки праці в морських портах за рахунок коштів пайової участі. Також необхідно організувати сайт в Інтернеті з питань наявності діючої нормативно-правової бази в галузі охорони праці та змін до неї, підготувати пропозиції щодо розробки на підприємствах і в портах необхідної нормативно-правової документації, що регламентує перевантаження небезпечних і шкідливих вантажів.
ДП «ЧерноморНДІпроект» запропоновано розглянути питання розробки Посібника з проведення ідентифікації, декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки та впровадження Системи раннього виявлення та оповіщення про надзвичайні ситуації з урахуванням особливостей експлуатації об’єктів у морській галузі.
Керівникам підприємств галузі запропоновано звільнити спеціалістів з охорони праці від виконання обов’язків і функцій, не передбачених Типовим положенням про службу охорони праці, за підсумками роботи за рік видати накази про заохочення працівників, які зробили внесок у поліпшення стану охорони праці та профілактики травматизму.
Учасники семінару-наради відзначили корисну діяльність ДП «УкрНДІ медицини транспорту» МОЗ України з надання практичної допомоги службам охорони праці портів, а також допомоги в розробці нормативних документів. Схвалено ініціативу Керченського морського торговельного порту і ДП «УкрНДІ медицини транспорту» щодо розробки Стандарту підприємства «Організація відомчого контролю за станом повітряного середовища виробничої зони під час перевантаження небезпечних вантажів у морських і річкових портах України», іншим портам рекомендовано використовувати досвід Керченського порту.
Також схвалено ініціативу ДП «УкрНДІ медицини транспорту» щодо переробки санітарних Правил для морських і річкових портів. Службам охорони праці портів запропоновано подати свої пропозиції до проекту нової редакції цього документа.
З метою обміну досвідом учасники семінару-наради запропонували продовжити практику організації взаємоперевірок підприємств галузі, за їх результатами інформувати підприємства не тільки про виявлені недоліки, але й про позитивний досвід роботи. Вирішено також продовжити практику проведення щорічних оглядів-конкурсів серед підприємств на кращу організацію охорони та умов праці.
Враховуючи серйозну ситуацію з травматизмом, учасники семінару-наради прийняли звернення до докерів-механізаторів морських і річкових портів України, працівників підприємств, організацій та установ Укрморрічфлоту, членів екіпажів суден морегосподарського комплексу України, профспілкових комітетів і профактиву галузі.

Є. БЄЛОБРОВ, докт. мед. наук, керівник наукового центру небезпечних вантажів і аварійних ситуацій ДП «УкрНДІ медицини транспорту», Катерина ЦВІГУН, наш власкор

На знімку:
робоча президія семінару-наради. Виступає начальник відділу охорони
праці та пожежної безпеки
Укрморрічфлоту О. Серебряков.

Фото К. ЦВІГУН



До списку