Статьи

Image00011.jpg Так повідомив керівників Держпромгірнагляду України начальник теруправління по Кіровоградській області. А у відповідь почув цілком серйозне побажання: «Нехай Вас оберуть мером!»
Проте будемо відвертими: рішення людини, яка займала високе соціальне становище, обійняти посаду заступника міського голови обласного центру викликало у багатьох колег неприховане здивування. Тим більше на фоні того, коли у березні 2006 р. новообрані мери деяких великих міст (у тому числі Кіровограда) «відхрестилися» від посад і подалися «приносити більше користі» у складі Верховної Ради України. Тож закономірно, що із запитання про те, що змусило його так різко змінити свій життєвий курс, і розпочалася розмова нашого власного кореспондента Леоніда БЕЗУГЛОГО з колишнім начальником теруправління С. ТКАЧЕНКОМ.

— Мені немає чого приховувати. Я не втікаю з гіршого місця на краще. Адже за багато років з керівництвом Комітету склалися нормальні відносини. В теруправлінні більш-менш підібрано кадри, відпрацьовано систему роботи. Повірте, можна було б спокійно дочекатися пенсії. Але... Період реформування має місце не лише в житті держави, міністерства, установи. Людини — також. Я завжди підкреслював і продовжую стверджувати, що будь-яку посаду ми займаємо тимчасово. І повинні правильно оцінювати ситуацію, коли з тих чи інших причин доводиться цю посаду залишати...
— Міська влада Вам обіцяла «золоті гори»?
— Почнемо з того, що ніхто нічого не обіцяв. Я і зараз, на момент розмови, не знаю розмірів своєї майбутньої зарплати. Все вийшло несподівано. До Кіровоградської міської ради я потрапив після виборів за партійними списками. І коли почалося формування її робочих органів, мене раптом висунули на посаду заступника міського голови — керівника департаменту житлово-комунального господарства.
— А серед депутатів, очевидно, були й ті, кого не оминули приписи і штрафи, накладені інспекторами теруправління Держпромгірнагляду?
— Безперечно, є й такі. Та ніхто навіть не спробував «зводити рахунки». Безпека праці повинна бути на висоті. Це аксіома! А коли ти в цій системі на належному рівні, то у тебе немає проблем з буквою Закону. Однак продовжимо. Мою кандидатуру у моїй же присутності обговорювали в усіх фракціях ради. І всі проголосували за мене. За пазухою ніхто камінь не тримав. Тому мені нічого не залишалося, як підкоритися волі депутатського корпусу.
— Очевидно, Ви вже подумки у новій роботі. А про житлово-комунальний сектор у державі тільки й розмов...
— Для мене це — не нова справа. Трудовий шлях, до речі, починав слюсарем, працював у галузі, пов’язаній з ЖКГ. І хоча майже 5 років очолював ЕТЦ, 8 років — теруправління, у мені живе будівельник. Це те, чим займався значну частину свого життя, мені ця галузь близька. Взагалі-то на різні посади у міській владі прийшли досвідчені і незаангажовані люди, які особисто не пов’язані з великою підприємницькою діяльністю. Нарешті скінчилася невизначеність, у якій і заступники міського голови, і завідувачі відділів перебували майже півтора року.
— Ви, як ніхто інший, знаєте проблеми організації охорони праці в міських комунальних господарствах. За регламентом вести ці питання Вам сам Бог велів. Вже визначили для себе першочергові завдання?
— Я маю на руках проект програми нашої роботи на 2007 р. На забезпечення діяльності житлово-комунального господарства закладено приблизно 30 млн. грн. Сподіваюся, що ми у першу чергу вивчимо стан справ щодо технічного переоснащення об’єктів підвищеної небезпеки. Тому що це не лише джерело небезпеки для працюючих, а й умови для виникнення надзвичайних ситуацій. Наприклад, мені подали пропозиції, що стосуються комунально-дорожнього управління. Я подивився, а там половина транспортних засобів (автомашини, трактори) не має акумуляторів. Це означає, що двигуни заводять пускачем або з буксира. Я дав доручення своєму помічникові, щоб усі наявні кошти департаменту були спрямовані на придбання акумуляторів. Бо техніка без електростартерного запуску взимку — це біда, адже у разі надзвичайних умов вона повинна діяти бездоганно. Хіба не спостерігали ви картину: все навкруги засипало снігом, а розчищати — нікому! Інакше кажучи, будемо йти від найпростішого.
— Як правило, ідучи на інше місце роботи, керівник обов’язково комплектує своїми людьми «обойму». Ви берете з собою когось із теруправління?
— Я над цим ще не думав. Хоча, за великим рахунком, спеціаліст повинен працювати там, де він потрібен найбільше. Особисто я не можу дозволити собі через власну примху оголити ту чи іншу ділянку роботи.
— Зізнайтеся, що Ваш нинішній стан — ніби роздвоєність: думками у новій роботі, а душею... Сергію Петровичу, Ви просто не можете бути байдужим до того, хто прийде на посаду начальника теруправління?
— З позиції свого досвіду, після консультацій з колегами я подав свої пропозиції щодо нової структури теруправління Держпромгірнагляду по Кіровоградській області. Скажімо, у нас була вугільно-гірнича інспекція. Зараз, коли ледве працює один розріз — «Костянтинівський», то навіть двох наглядовців багато. А було шість! У нас 25 кар’єрів, де не застосовуються вибухові роботи. Чому інспектор повинен приходити сюди кожного дня і опікати, ніби нянька, роботодавця? Ми привчили представника державного наглядового органу з охорони праці, ніби солдата — до несення караульної служби. І фактично на кожному кроці підміняємо цілий підрозділ спеціалістів того чи іншого підприємства. Тому я подав пропозицію до Держпромгірнагляду про розширення інспекції АПК. Бо в цій галузі значно збільшилася кількість підприємств, хоча інспектор на них і один раз на 5 років потрапити не може. А нещасних випадків там найбільше. Висловили пропозицію і щодо нагляду за станом охорони праці на гірничодобувних підприємствах. Їх потрібно передати під контроль Криворізької державної гірничотехнічної інспекції.
Ось у такому вигляді мені уявляється реформоване обласне теруправління. Щодо кандидатури мого наступника, то бачу на цьому місці хорошого фахівця, людину середніх літ, яка б за легкою романтикою задумів бачила долю колективу, турбувалася про людину праці і відчувала високий дух державної відповідальності!

Фото автора



До списку