Статьи

2008-124.jpg Понад 8 років на Південній залізниці функціонує Навчально-методичний центр охорони праці. З року в рік підвищується його роль у питаннях функціонування на цьому стратегічно важливому підприємстві системи навчання з питань охорони праці.

У 2007 р. Центр очолила досвідчений працівник охорони праці, залізничник з більш як 20-річним стажем, Тетяна Тиртишна. Разом з інженером 1-ї категорії Оленою Варюхіною, за допомогою кращих у регіоні лекторів, яких залучають до навчального процесу, вона робить усе можливе, щоб навчання було організовано планомірно й цілеспрямовано, а рівень одержуваних знань з питань охорони праці керівників структурних підрозділів сталевої магістралі та фахівців підприємства відповідав найвищим вимогам.
У 1988 р. Тетяна Володимирівна відразу після закінчення з відзнакою Харківського інституту інженерів залізничного транспорту прийшла працювати на Південну залізницю (ПЗ). Причому не на якесь тепленьке місце в апараті управління, а на найважчу дільницю. Два роки очолювала бригаду колісного цеху вагонного депо станції Харків-Сортувальний, а ще два роки була заступником начальника з ремонту цього ж депо. У 1999 р. її було призначено на посаду провідного інженера з охорони праці пасажирської служби ПЗ.
З величезним старанням і знанням справи розпочала Т. Тиртишна організаційну та практичну роботу в структурних підрозділах пасажирської служби ПЗ. Її завзятість і наполегливість незабаром увінчалися успіхом. Кілька разів начальник залізниці В. Остапчук нагороджував працівників служби охорони праці пасажирської служби грамотами. У 2005 р. пасажирська служба стала переможцем у Всеукраїнському огляді-конкурсі на кращу службу «Укрзалізниці» з питань навчання та перевірки знань з охорони праці.
І ось новий етап у житті Тетяни Володимирівни — Навчально-методичний центр охорони праці. Школа підготовки кадрів, без якої сьогодні неможливо уявити повсякденну діяльність такого величезного (понад 50 тис. працюючих) життєзабезпечуючого підприємства, як ПЗ. Багато пріоритетів і напрямів його діяльності закладалися там її вчителем і наставником, у минулому — начальником служби охорони праці ПЗ Л. Бауліним.
2008-121_2.jpgОчоливши Центр, Т. Тиртишна постаралася продовжити й розвинути ті напрацювання свого учителя, що добре зарекомендували себе. Разом з тим необхідність вирішення нових працеохоронних завдань у галузевих службах і структурних підрозділах підприємства потребує, вважає вона, підвищення кваліфікації працюючих там інженерів з охорони праці. Адже саме цей досить численний (близько 200 осіб) загін спеціалістів залізниці повинен бути важливою сполучною ланкою, яка зобов’язана постійно стежити за неухильним виконанням вимог чинного законодавства про охорону праці та відомчих нормативно-правових актів. У цьому Тетяну Володимирівну активно підтримує начальник служби охорони праці ПЗ В. Шевченко, який особисто проводить теоретичні заняття з інженерами з охорони праці структурних підрозділів.
Щопонеділка під час занять у навчальному класі Центру слухачам видаються методичні посібники. Після їх ретельного опрацювання наприкінці кварталу проводяться одноденні семінари. Робота семінарів будується за галузевим принципом із залученням керівників, головних інженерів галузевих служб. Планами проведення семінарів також передбачається аналіз обставин і причин нещасних випадків, що сталися в службах, на залізниці, в «Укрзалізниці» тощо за квартал, за рік. Найдетальнішим чином аналізується також стан профілактичної роботи, яка проводиться в структурних підрозділах, вивчаються нові нормативні та законодавчі документи.
Що стосується періодичного навчання та перевірки знань (1 раз на три роки) керівників і спеціалістів функціональних служб і структурних підрозділів, то їх ефективність у Центрі забезпечується використанням різноманітних програм навчання, що пов’язані з профілем роботи слухачів, зі специфікою того чи іншого дорожнього господарства.
Усі категорії тих, хто навчається: начальники та заступники служб, керівники структурних підрозділів, головні інженери служб і структурних підрозділів, члени постійно діючих комісій з перевірки знань з охорони праці, а також посадові особи середньої ланки структурних підрозділів навчаються в Центрі з використанням сучасних комп’ютерних систем навчання та перевірки знань. Залізничники мають можливість подивитися навчальні фільми, а також відеоматеріали, що були зняті безпосередньо на робочих місцях: у депо та ремонтних майстернях, на дистанціях колій. Таким чином слухачі, аналізуючи конкретні ситуації, власні недоліки в роботі з охорони праці, мають можливість розглянути наслідки різних порушень, необережних, ризикованих дій, що можуть стати причинами нещасних випадків.
Окремо варто зупинитися на питанні перевірки знань керівників середньої ланки. Саме у цієї, найчисленнішої категорії слухачів, вважає Т. Тиртишна, на жаль, частіше, ніж хотілося б, можна виявити поверхові знання правил безпеки. Тому застосовувати до цієї категорії працівників тільки комп’ютеризовану систему перевірки знань не зовсім раціонально. По-перше, під час комп’ютерного тестування немає можливості ставити додаткові запитання. По-друге, недоцільно відмовлятися від практики, коли інспектор Держгірпромнагляду, який екзаменує, згадує про конкретні, виявлені ним особисто порушення у підрозділі чи на дільниці, очолюваних керівниками або спеціалістами, які відповідають на його запитання. Але ж саме таке навчання та перевірка знань дорогого варті, переконана Тетяна Володимирівна. Тому найретельнішим чином підбирає вона запитання для екзаменаційних білетів, залучає до роботи в екзаменаційних комісіях якнайбільше інспекторів Держгірпромнагляду, що перевіряють підприємство.
Ще однією особливістю роботи Центру є те, що навчання багатьох посадових осіб і спеціалістів проводиться у базових кабінетах охорони праці, які обладнані на всіх великих залізничних вузлах — у локомотивних депо і на залізничних станціях Лозова, Полтава, Суми, Кременчук, Гребінка, Прилуки, Ромодан, Куп’янськ тощо. Нині створено 11 таких кабінетів. Усі вони, як і навчальний клас в управлінні ПЗ, оснащені сучасними засобами навчання, нормативною літературою та наочним приладдям, мобільною відеоапаратурою, що дає змогу проводити заняття на віддалених станціях, де немає можливості створювати кабінети охорони праці. У Центрі розроблено графіки виїзду та програми навчання працівників середньої керівної ланки на таких дільницях дороги, і вони завжди виконуються.
Кожний захід планується в суворій відповідності до річного, квартальних та місячних планів, які розробляються спільно зі службою охорони праці підприємства. Річний і квартальні плани затверджуються головним інженером ПЗ В. Шестаковым. На залізниці в принципі не може бути такого, щоб ті чи інші посадові особи вчасно не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці. Добре налагоджено у Центрі й процес видачі посвідчень. За всім цим пильно стежить О. Варюхіна, яка працює в Центрі з дня його відкриття.
Ні для кого не секрет, що зміни в нормативно-правовій базі відбуваються дуже часто. Інколи й простежити не встигаєш за скасуванням одних, введенням нових правил. Але ж персонал повинен бути навчений згідно з найновішими нормативними актами. Ось і з введенням у дію нових Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів протягом березня—квітня 2007 р. у Центрі в екстреному порядку були проведені навчання та перевірка знань 450 спеціалістів, відповідальних за електрогосподарство структурних підрозділів, 465 посадових осіб, які здійснюють нагляд за утриманням та безпечною експлуатацією вантажопідіймальних кранів, і відповідальних за утримання у справному стані вантажопідіймальних кранів, посудин, що працюють під тиском, парових і водогрійних котлів. Навчати нових Правил у терміновому порядку довелося тих спеціалістів, які самі згодом повинні стати членами постійно діючих комісій з перевірки знань у робітників.
Тобто роль Навчально-методичного центру охорони праці в питанні впровадження вимог нових нормативних актів у службах, у структурних підрозділах, на дільницях залізниці без перебільшення можна назвати вирішальною. З цим непростим завданням Т. Тиртишна успішно справилася. По-іншому на залізниці, де всі розуміють, що рівень виробничого травматизму прямо залежить від якості навчання працюючих тут, бути не може. Підтвердженням цього є й стан виробничого травматизму на ПЗ — його рівень постійно знижується.
Хочеться побажати працівницям Навчально-методичного центру охорони праці Південної залізниці подальших успіхів, подякувати за зроблений ними внесок у забезпечення безпеки на транспорті. А ще привітати представниць прекрасної половини людства, які працюють на залізницях України, з Міжнародним жіночим днем — 8 Березня.

Вадим КОБЕЦЬ,
наш власкор

На знімку (зліва направо):
інженер 1-ї категорії
О. Варюхіна,
начальник Навчально-методичного центру охорони праці Т. Тиртишна
та ветеран Південної залізниці
Л. Баулін.

Фото автора



До списку