Статьи

Розгляд справ про адміністративні правопорушення

Справа про адміністративне правопорушення повинна бути розглянута в 15-денний строк з дня одержання посадовою особою, правомочною розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи. Особа, яка розглядає справу про адміністративне правопорушення, перевіряє правильність оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 278 КпАП. Справа розглядається в присутності порушника або його представника, якому надано такі повноваження відповідно до законодавства.
Ст. 237 Цивільного кодексу України визначає, що представництво є правовідношення, в якому одна сторона — представник — зобов’язана або має право вчинити правочин від імені другої сторони, яку вона представляє. Представництво виникає на підставі договору, закону, акта органу юридичної особи та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства.
Розгляд справи під час відсутності порушника може бути лише у випадках, коли є дані про своєчасне сповіщення його про місце і час розгляду справи (відмітка у протоколі про правопорушення або наявність повідомлення про дату та місце розгляду справи і, якщо від нього не надійшло клопотання, про відкладення розгляду справи).
Порушник або представник порушника має право ознайомитись з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання та оскаржувати постанову по справі згідно з чинним законодавством.
Після розгляду справи посадова особа, уповноважена притягати до адміністративної відповідальності, виносить постанову про накладення стягнення (далі — постанова) відповідно до ст. 283 КпАП. Копія постанови в триденний термін повинна бути вручена або надіслана порушнику. Вона вручається під особистий підпис порушника або його представника, а якщо надсилається порушнику, про це робиться відмітка у справі.
Постанова повинна містити:
прізвище, ім’я та по батькові, посаду особи, яка винесла постанову;
дату і місце розгляду справи;
відомості про порушника;
викладення обставин правопорушення, встановлених під час розгляду справи;
посилання на нормативно-правовий акт, який передбачає відповідальність, із зазначенням пунктів;
розмір штрафу, термін та порядок сплати;
порядок оскарження.
При накладанні адміністративного стягнення посадові особи органів Держгірпромнагляду зобов’язані враховувати характер правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують чи обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення (ст. 33 КпАП).
Обставини, що пом’якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, визначені ст. 34 КпАП. Ними визнаються:
щире розкаяння винного (добровільна заява посадовій особі, яка розглядає справу, про порушення, з поясненням обставин та причин правопорушення);
попередження винним шкідливих наслідків правопорушення, добровільне відшкодування збитків або усунення заподіяної шкоди;
вчинення правопорушення під впливом сильного душевного хвилювання або при збігу тяжких особистих чи сімейних обставин;
вчинення правопорушення вагітною жінкою або жінкою, яка має дитину віком до одного року.
Законами України може бути передбачено й інші обставини, що пом’якшують відповідальність за адміністративне правопорушення. Посадова особа Держгірпромнагляду, яка вирішує справу про адміністративне правопорушення, може визнати пом’якшуючими й інші обставини, не зазначені в законі.
Обставинами, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення (ст. 35 КпАП), визнаються:
продовження протиправної поведінки, незважаючи на вимогу уповноважених на те осіб припинити її;
повторне протягом року вчинення однорідного правопорушення, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню;
вчинення правопорушення особою, яка раніше вчинила злочин;
втягнення неповнолітнього в правопорушення;
вчинення правопорушення групою осіб;
вчинення правопорушення в умовах стихійного лиха або за інших надзвичайних обставин;
вчинення правопорушення в стані сп’яніння. Посадова особа Держгірпромагляду, яка накладає адміністративне стягнення залежно від характеру адміністративного порушення, може не визнати дану обставину обтяжуючою.
Постанову у десятиденний термін з дня винесення може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в суд.
Скарга на постанову про накладання штрафу (далі — скарга) подається через посадову особу, яка винесла постанову.
Подана скарга з необхідними матеріалами (копія протоколу, постанова про накладання штрафу, акти обстеження, приписи тощо) протягом трьох діб надсилається відповідній посадовій особі Держгірпромнагляду. Скарга повинна містити:
прізвище, ім’я та по батькові особи, яка оскаржує постанову за справою;
фактичне місце проживання;
відомості щодо постанови, яка оскаржується (номер, дата винесення, посада особи, яка винесла постанову);
мотиви, з яких особа звернулась зі скаргою.
Скарга повинна бути розглянута у десятиденний термін з дня її надходження. Цей термін визначено ст. 292 КпАП.
Прийняте рішення повідомляється посадовій особі, дії якої оскаржуються. Копія рішення за скаргою на постанову протягом трьох днів надсилається особі, яка звернулась зі скаргою.
Постанова про накладання адміністративного стягнення може бути опротестована прокурором. Оскарження постанови або винесення протесту прокурором зупиняє виконання постанови до прийняття відповідного рішення посадовою особою або винесення ухвали судом.
При скасуванні постанови стягнуті суми штрафу підлягають поверненню у порядку, встановленому законодавством.
Порушник повинен сплатити штраф не пізніше 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу в установу Ощадного банку України, а в разі оскарження або опротестування такої постанови — не пізніше 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.
У разі несплати порушником штрафу в строк, зазначений у п. 3.17, постанова про накладення штрафу відповідно до ст. 19 Закону «Про виконавче провадження» надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законодавством.



До списку