Статьи

Реалії життя змушують наших співвітчизників шукати собі роботу поза межами України. Вперше з того часу, як наша держава стала незалежною, з трибуни IV Всесвітнього форуму українців, який проходив 18—20 серпня 2006 р. у Києві за участі Президента України В. Ющенка, було порушено питання трудової еміграції з її проблемами, що стосуються майже 7 млн. українців.
Тематика журналу «Охорона праці» потребує виокремити із загального кола проблем трудової еміграції питання, які пов’язані з охороною легальної праці. Адже відсутність належної поінформованості часто призводить до негативних наслідків. Зокрема, за даними національної статистики в Португалії приблизно кожні два дні на виробництві гине людина. У 2002—2005 рр. від нещасних випадків на виробництві там загинуло 766 осіб. Майже 7% нещасних випадків припадає на емігрантів, серед яких є наші співвітчизники. І якщо з низькою оплатою праці ще можна тимчасово миритися, то з відсутністю відповідних умов праці на виробництві та соціальною незахищеністю наших громадян — ні в якому разі.
Кожен з працюючих у Португалії емігрантів повинен знати, що згідно з вимогами законодавства цієї країни:
підприємство, де він працює, зобов’язане забезпечити відповідні умови праці на виробництві;
роботодавець на кожному підприємстві має призначити відповідальну особу за безпеку праці;
в 10-денний термін після прийому на роботу працівник має пройти обстеження у лікаря-спеціаліста за кошти роботодавця. За результатами обстеження лікар має видати відповідний документ;
усі приміщення і робочі місця (об’єкти) на підприємстві (фірмі) мають бути обстежені спеціалістом з охорони праці і мати відповідний сертифікат.
Окремим аспектом трудового законодавства є страхування найманих працівників від нещасних випадків на виробництві з відміткою у трудових угодах з роботодавцем. У разі настання страхового нещасного випадку страховий поліс гарантує працівникові право на виплату заробітної плати або її частини. Слід зазначити, що цей страховий поліс гарантує соціальний захист лише від нещасних випадків. Інші ризики, наприклад ті, що пов’язані з виникненням професійних хвороб, мають забезпечуватися іншими видами страхування з урахуванням специфіки кожного виробництва. Зазвичай страхування не сприяє запобіганню нещасним випадкам на виробництві, а лише деякою мірою допомагає потерпілому долати їхні наслідки.
У Португалії контроль за дотриманням вимог безпеки праці здійснює Головна інспекція праці. Згідно з національним трудовим законодавством до її повноважень належать:
впровадження та контроль за застосуванням положень законодавства щодо створення безпечних умов праці, зокрема норм безпеки, гігієни та санітарії;
підготовка пропозицій щодо усунення порушень у разі виявлення відхилень від установлених законодавством норм;
контроль за виконанням законодавчих норм стосовно захисту працівників від безробіття, сплати внесків на соціальне страхування;
роз’яснення положень законодавства про трудові відносини і законодавчі норми безпеки, гігієни і санітарії на виробництві, накладення штрафних санкцій за їх порушення;
забезпечення роботи регіональних інформаційних служб, які мають надавати консультації, розглядати подання і скарги працюючих у рамках своєї компетенції.

Матеріал підготовлено на основі інформації друкованого органу Спілки українців у Португалії («Українці в Португалії», червень 2006 р.)

О. ШАРОМИГОВ, науковий співробітник національного наукового центру «Інститут землеробства УААН» ( Київ)



До списку