Статьи

ВАТ «Дамен Шіпярдз Океан» — одне з найпотужніших підприємств суднобудівної галузі в Україні. Власники та дирекція підприємства намагаються створити тут безпечні умови праці, тож їх старання в досягненні цієї мети підтверджує стан виробничого травматизму (у 2005 р. — 29 нещасних випадків, у 2006 р. — 17, у 2007 р. — 13 нещасних випадків). Але інспектори теруправління Держгірпромнагляду по Миколаївській області останнім часом все частіше почали відвідувати територію суднобудівного заводу. В чому причина — з’ясовував наш власний кореспондент Сергій КОЛЕСНИК.

2008-175_2.jpgСвого часу на суднобудівному заводі «Океан» працювало близько 8 тис. осіб, і практично весь комплекс робіт виконував власний персонал. Сьогодні у ВАТ «Дамен Шіпярдз Океан» на постійній основі працює трохи більше 2,6 тис. осіб. Світовий досвід свідчить, що набагато вигідніше і надійніше, коли певні види робіт виконують спеціалізовані підрядні організації. Тому розпочавши реорганізацію виробництва, дирекція заводу перш за все уклала договори з десятками підрядних організацій. Але, як говорить менеджер з охорони праці, здоров’я та екології підприємства К. Гурін, якщо на території заводу побачиш робітника без захисної каски або іншого ЗІЗ, то це гарантовано — представник підрядної організації. Хоча серед них є підприємства з чітко налагодженою СУОП, де забезпечено суворе додержання вимог безпеки та необхідний контроль. Проте більшість підрядників — організації з кількістю працюючих до 50 осіб, де зазвичай відсутній належний контроль за станом охорони праці.
Державному інспектору теруправління або відповідальному працівнику служби охорони праці ВАТ «Дамен Шіпярдз Океан» важко вживати необхідних заходів щодо запобігання порушенням, оскільки відповідальних за стан охорони праці цих підприємств практично неможливо відшукати. Виробничі бази відсутні, часто юридична адреса підприємства — це домашня адреса квартири в багатоповерхівці його керівника. Зрозуміло, що основною метою такого керівника є отримання розрахунків для оплати праці найманих працівників і вирішення особистих фінансових проблем, а про виділення коштів на придбання ЗІЗ та виконання інших заходів щодо забезпечення належного стану охорони та умов праці тут думають в останню чергу.
Черговим сумним прикладом такого ставлення до питань охорони праці став нещасний випадок, що стався у підрядній організації — ТОВ «Грандес-Юг». А. Баскутіс, який пропрацював на підприємстві лише 17 днів, виконував збирально-рихтувальні роботи на судні, що будувалося в сухому доку заводу. Ні спеціального навчання, ні перевірки знань з питань охорони праці він не проходив. Вищезазначені роботи виконувалися на 5 і 6 ярусах стрижнево-трубчатих риштовань, які були встановлені зовні судна згідно з проектом і введені в експлуатацію за дозволом техкомісії (акт від 23.11.2007 р. № 7). Металева деталь, яка кріпилася до борту судна, відірвалася та впала на настил риштовань, зрушивши його з місця. Коли А. Баскутіс ступив на цей настил, то не втримався на ньому і впав з висоти 9 м. Від отриманих травм робітник помер.
Комісія зі спеціального розслідування встановила, що основною причиною нещасного випадку був незадовільний технічний стан риштовань, а осіб, чиї дії або бездіяльність призвели до нещасного випадку, не визначила. Компетентній комісії, до складу якої входили фахівці з великим досвідом роботи в галузі охорони праці, видніше, але ж людині зі сторони здається дивним, яким чином голова ТОВ «Грандес-Юг» О. Чібісов, не маючи ні офісу, ні виробничої бази, зможе забезпечити робітників ЗІЗ, вести необхідні журнали, іншу документацію. Можливо, пройшовши спеціальне навчання, А. Баскутіс зайвий раз сам перестрахувався б і був би зараз живий. Саме про це повинен був подбати керівник товариства, і не тільки «Грандес-Юг», а й інших подібних організацій. На жаль, цей нещасний випадок є непоодиноким у підрядних організаціях, зайнятих на будівництві суден у ВАТ «Дамен Шіпярдз Океан».
Тепер зрозуміло, чому інспектори Державної інспекції з промислової безпеки та охорони праці в енергетиці, металургії, машинобудуванні, будівництві, котлонагляду та за підйомними спорудами теруправління Держгірпромнагляду по Миколаївській області часто відвідують територію заводу. З такою ситуацією керівники теруправління не могли миритись, тому і було заплановано на лютий 2008 р. здійснення комплексної перевірки на суднобудівному заводі, де використовуються сотні машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки. За 20 днів перевірки 10 державних інспекторів перевірили стан та роботу близько 400 з них. Завданням комісії було не тільки проведення детальної перевірки організації роботи всіх структурних підрозділів заводу, а головне — за результатами перевірки визначити і надати конкретні пропозиції дирекції заводу щодо покращання стану охорони праці.
Справедлива і, можливо, навіть жорстка перевірка показала, що на підприємстві допускаються серйозні порушення законодавства про охорону праці. Роботу 138 машин та механізмів було призупинено, 59 осіб, у тому числі 29 посадовців, притягнено до адміністративної відповідальності. Серед характерних порушень — недотримання встановленого порядку стажування робітників на робочих місцях, відсутність журналів технічного обслуговування і ремонту вантажопідіймальних кранів, не внесено необхідних змін до інструкцій з охорони праці, немає протоколів перевірки заземлюючих пристроїв, журналів обліку робіт за нарядами та розпорядженнями. Виявлено також порушення вимог безпечної експлуатації машин, механізмів та обладнання, будівель і споруд.
Серед пропозицій та рекомендацій в остаточному висновку комісії керівництву заводу було запропоновано розглянути питання щодо розірвання договорів з підрядними організаціями, де постійно фіксуються порушення Закону «Про охорону праці», часто трапляються нещасні випадки на виробництві.
Всі зауваження та пропозиції комісії були враховані власниками та дирекцією суднобудівного заводу, у тому числі й питання співпраці з підрядними організаціями, які порушують не тільки вимоги з охорони праці, а й взагалі мають сумнівну репутацію. Тому ще під час роботи комісії дирекція уважно вивчила це питання, і з 29 організацій, з якими укладено договори підряду, визначено тільки 5, які мають виробничі бази, колективи працівників достатньої кваліфікації та служби охорони праці, і на яких здійснюється контроль як за якістю робіт, так і за їх безпечним проведенням. Прийнято рішення, що після виконання домовлених обсягів робіт або термінів, передбачених договорами, з рештою підрядників договори пролонговуватись не будуть. Вивільнені в результаті цих заходів працівники матимуть можливість влаштуватись на роботу в тих організаціях, з якими не розірвано договори. Адже тим, хто хоче працювати на суднобудівному заводі «Дамен Шіпярдз Океан», завжди були і будуть раді піти назустріч.

На знімку:
координатор цеху 4500 Г. Водолага, держінспектор О. Дериглазов,
менеджер з охорони праці,
здоров’я та екології ВАТ «Дамен
Шіпярдз Океан» К. Гурін,
інженер відділу охорони праці заводу В. Зайцев (зліва направо).

Фото автора



До списку