Статьи

2008-231.jpg На сільськогосподарських землях, які адміністративно підпорядковані Севастополю, повним ходом йде збиральна кампанія. Кипить робота на підприємствах, чия діяльність пов’язана з виробництвом хліба. Вирощуванням пшениці, жита, вівса та інших зернових культур займаються сільськогосподарські підприємства Нахімовського і Балаклавського районів — «Поліни Осипенко», «Качинський+», «Садівник», «Севастопольський», «Гірський» та ін.
Співробітники державного пожежного нагляду УМНС України в Севастополі перевірили готовність сільгосппідприємств до збирання зерна. Ще у березні за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Севастопольської міської державної адміністрації спеціалістам МНС було доручено забезпечити контроль за пожежною безпекою в посівній зоні, в місцях збирання та зберігання зернових культур. Виходячи з цього інспектори державного пожежного нагляду, починаючи з кінця травня, здійснювали рейдові перевірки протипожежного захисту хлібних полів, хлібоприймальних і хлібопереробних пунктів, елеваторів. Ведеться контроль протипожежного стану на території Севастопольського комбінату хлібопродуктів, зернового терміналу ВАТ «Авліта» та інших об’єктів сільськогосподарського призначення. За кожним об’єктом на період збирання врожаю закріплено відповідального держінспектора. На території хлібних масивів організовано чергування добровільної та місцевої пожежної охорони на пожежних автомобілях і спеціальній техніці. Перевірено технічний стан машинно-тракторного і зернозбирального парку сільгосппідприємств, до роботи із зерном була допущена техніка, оснащена іскро- і вогнегасниками.
Завдяки своєчасно проведеним заходам до середини літа ситуація на хлібних масивах залишається спокійною. Пожеж і загорянь у місцях збору та зберігання зернових культур не зафіксовано, істотних порушень під час збирання врожаю допущено не було.
Проте спеціалісти наполягають на необхідності суворого додержання правил пожежної безпеки. Від людей вимагається крайня обережність у поводженні з відкритим вогнем. Забороняється палити і розводити вогнища поблизу хлібних полів; дорослі повинні стежити за тим, щоб діти не гралися з сірниками, запальничками, факелами; на хлібних масивах і поблизу них забороняється полювання; стоянку під час відпочинку рекомендується розміщувати не ближче ніж 100 м від хлібних полів.
Перед хліборобами і працівниками пожежної охорони стоїть нелегке завдання, виконати яке можна лише спільними зусиллями.


Прес-служба управління МНС
у Севастополі

На знімку:
чергування на пшеничному полі здійснює пожежний підрозділ.



До списку