Новини
На підприємствах, чий вид діяльності пов'язаний з електрикою, всі працівники повинні знати основні вимоги безпеки, а працівникам, які безпосередньо працюють з електричними приладами і займаються їх ремонтом або обслуговуванням потрібно проходити спеціальне навчання з електробезпеки.



На базі Регіонального навчально-методичного центру державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» проведено навчання та перевірку знань на ІІ-V групи допуску з електробезпеки для електротехнічного персоналу підприємств, установ та організацій міста Кам'янець-Подільського.

Під час 50 годинного курсу занять слухачі отримали комплексні знання з електробезпеки. Спеціалісти Подільського ЕТЦ та залученні лектори роз'яснили електрикам та енергетикам Правила улаштування електроустановок, Правила експлуатації електрозахисних засобів, Правила технічної експлуатації електроустановок споживачів, Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правила безпечної роботи з інструментами і пристроями. Окремі курси стосувалися протипожежної профілактики в електроустановках, надання першої долікарської медичної допомоги потерпілим від дії електричного струму та проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.



Комісія, яка сформована з представників Управління Держпраці у Хмельницькій області провела перевірку знань на ІІ-V групу допуску з електробезпеки. Після успішної здачі екзамену 68 електротехнологічних та електротехнічних працівників отримали посвідчення з присвоєною групою допуску, що дає їм право на безпечне виконання робіт з електрикою.

Довідково:
Працівники, які потребують 1 групу допуску — не електротехнічні працівники при виконанні робіт якими може виникнути небезпека ураження електричним струмом, яким проводиться інструктаж із записом в журналі реєстрації інструктажів.

На 2 групу допуску — електротехнологічні працівники, посада або професія яких пов'язана з експлуатацією електротехнічної частини виробничого обладнання, обов'язки котрих не стосуються обслуговування його електроприводу. Проходять навчання 1 раз на 12 місяців. Про що робиться запис в Журналі протоколів перевірки знань та видається посвідчення.

3 група допуску — електротехнічні працівники, посада або професія яких пов'язана з обслуговуванням електроустановок до 1000В. Проходять навчання 1 раз на 12 місяців. Про що робиться запис в Журналі протоколів перевірки знань та видається посвідчення.

4 група допуску — електротехнічні працівники, посада або професія яких пов'язана з обслуговуванням електроустановок до і понад 1000В. Ремонтні працівники спеціально навчені і підготовлені для оперативного обслуговування в затвердженому обсязі закріплених за ними електроустановок. Проходять навчання 1 раз на 12 місяців. Про що робиться запис в Журналі протоколів перевірки знань та видається посвідчення.

4 група допуску — працівники адміністративно-технічні керівники начальники служб і відділів підприємств, заступники, інженери, техніки, майстри, та інші особи на яких покладено адміністративні функції. (Особа відповідальна за електрогосподарство, — електроустановки до 1000 В). Види навчання: навчання 1 раз на 3 роки, щорічна перевірка знань. Журнал протоколів перевірки знань та видача посвідчення.

5 група допуску — працівники адміністративно-технічні керівники начальники служб і відділів підприємств, заступники, інженери, техніки, майстри, та інші особи на яких покладено адміністративні функції. (Особа відповідальна за електрогосподарство, — електроустановки до і понад 1000В). Види навчання: навчання 1 раз на 3 роки, щорічна перевірка знань. журнал протоколів перевірки знань та видача посвідчення.



До списку новинВпередНазад