Новини
За результатами аналізу травматизму за 2013 рік та перше півріччя 2014 року, проведеного фахівцями теруправління Держгірпромнагляду в Одеській області, на території області збільшилась кількість нещасних випадків, пов'язаних з ураженням електричним струмом. Серед причин цих нещасних випадків найчастіші — порушення вимог нормативно правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки під час експлуатації електрообладнання, у тому числі новозбудованого.
Теруправління нагадує суб'єктам господарювання, що згідно Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, які зареєстровані в Міністерстві юстиції України 02.03.2012 за №350/20663, перед підключенням електроустановок повинні бути здійснені комплексні випробування, виконання яких допускається за погодженням органів Держгірпромнагляду України.
Прикладом недодержання вимог нормативно правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки є підключення до електромереж ПАТ «Одесаобленерго» об'єктів, діяльність яких небезпечна для життя чи життєдіяльності людини, а саме: атракціонів, розташованих на центральній алеї пляжу Аркадія, ресторан «МакДональдс» на пл. Незалежності та інші.
З метою попередження травмування обслуговуючого персоналу та населення на об'єктах підвищеної небезпеки пропонуємо підприємцям Одеси та області звернути увагу на необхідність додержання вимог законодавства про охорону праці, в даному випадку -термінове приведення приймально-здавальної документації щодо підключення електрообладнання до мереж електропостачальних організацій у відповідність до вимог діючого законодавства.



До списку новинВпередНазад