Новини

У першому півріччі поточного року на Чернігівщині сталося на 32 % менше випадків виробничого травматизму, ніж за відповідний період минулого року. Ці показники обговорено на засіданні Колегії теруправління Держгірпромнагляду у Чернігівській області. Також підбито підсумки роботи у першому півріччі 2014 року та визначено пріоритети на друге півріччя.

Останніми роками кількість випадків виробничого травматизму у Чернігівській області зменшується. Протягом цього часу в області виконувалась програма поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2008 — 2012 роки. Після закінчення її чинності було розроблено та затверджено рішенням дванадцятої сесії шостого скликання обласної ради аналогічну програму на 2013 — 2017 роки.

Реалізація комплексу заходів зазначених програм сприяла поступовому зниженню рівня виробничого травматизму та професійної захворюваності працівників, створенню безпечних та здорових умов праці на підприємствах області.

Значною мірою поліпшення безпеки виробництва в регіоні вплинуло сприяло проведенню ряду профілактичних заходів, зокрема, створення громадських рад спеціалістів служб охорони праці в основних галузях економіки, регулярне проведення тематичних семінарів та нарад з керівниками і спеціалістами з охорони праці підприємств області, активна співпраця теруправління з обласною та районними державними адміністраціями.

На засіданні Колегії було визначено пріоритети діяльності теруправління у другому півріччі поточного року. Це наголос на комплексному управлінні охороною праці, на посиленні інформаційно-роз'яснювальної діяльності, системній профілактичній діяльності, в тому числі на запобіганні травматизму та аваріям на виробництві.

Довідка

Рівень виробничого травматизму на Чернігівщині знизився в таких галузях: соціально-культурна сфера (на 68%), сільське господарство (60%), автотранспорт (20%), житлово-комунальне господарство(20%), енергетика(100%), легка та текстильна промисловість (50%).




До списку новинВпередНазад