Новини

На розширеному засіданні колегії управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації обговорено підготовку медичних закладів до безпечної та стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років.

Керівництво теруправління Держгірпромнагляду у Рівненській області звернуло увагу присутніх на дотримання в закладах охорони здоров'я нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації кисневого обладнання, опалювальних котлів, ліфтового господарства, газового господарства.

Зазначалося, що в медзакладах ведеться активна робота з переведення котелень на альтернативні види палива (дрова, торф, вугілля), проводиться капітальний ремонт котелень та будуються нові.

Разом з тим, зафіксовано випадки введення в експлуатацію об'єктів, що не пройшли експертизу спеціалізованою організацією, також є факти відхилення від вимог будівельних проектів.

Окрім того, на колегії наголошено, що у лікарняних закладах області експлуатуються 121 ліфт, 15 з них не проведено експертне обстеження у зв'язку із закінчення граничного строку служби, 31 підйомнику — не проведено капітальні ремонти (модернізації), технічні огляди, не усунено несправності та дефекти, виявлені під час обстежень. Також під час експлуатації лікарняних ліфтів сталося 3 нещасних випадки, 2 зі смертельним наслідком.

З метою запобігання нещасним випадкам під час експлуатації ліфтового господарства колегія доручила управлінню охорони здоров'я провести експертне обстеження ліфтів, позачерговий повний технічний огляд, капітальні ремонти (модернізації).

Керівникам медзакладів доручено забезпечити виконання «Заходів з усунення порушень при експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки в закладах охорони здоров'я області на 2013-2014 роки».

Довідка:

22 березня 2014 року медсестра КЗ «Дубенська центральна районна лікарня» впала у шахту ліфта з другого поверху, внаслідок чого отримала тяжкі травми.




До списку новинВпередНазад