Про Концепцію Генерального плану розвитку м. Києва

Рішення спільного засідання колегій Київської міськдержадміністрації та Держбуду Українивід 9 лютого 2001 р. № 14

Вирішили:

1. Схвалити розроблену інститутом “Київгенплан” АТ “Київпроект” Концепцію розвитку м. Києва і рекомендувати взяти за основу для розроблення Генерального плану міста Києва та його приміської зони на новий розрахунковий період.

2. Рекомендувати профільним комісіям Київради розглянути Концепцію Генерального плану розвитку міста Києва та передати її для розгляду на сесії Київради.

3. Просити Київську обласну державну адміністрацію за участю Держбуду України, Головного управління містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації спільно з АТ “Київпроект” організувати розгляд Київською обласною радою загальних параметрів розвитку м. Києва на новий розрахунковий період як центру столичного регіону.

4. З метою забезпечення сталого економічного, соціального та екологічного розвитку на довгострокову перспективу міста Києва та приміської зони ДКП “Науково-дослідний інститут соціально-економічних проблем міста”, Головному управлінню містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, Київському міському управлінню земельних ресурсів, АТ “Київпроект” спільно з Держбудом України підготувати обгрунтування щодо доцільності та організаційно-правових засад створення столичного округу як адміністративно-територіальної одиниці з особливим правовим статусом та внести відповідні пропозиції на розгляд Київської міської та Київської обласної рад.

5. Головному управлінню містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, АТ “Київпроект” забезпечити в установленому законодавством порядку розроблення, проведення експертизи проекту нового Генерального плану міста Києва та його приміської зони у ІV кв. 2001 року і підготувати його до подання на затвердження у І кв. 2002 року.

6. Для врахування громадських і приватних інтересів у процесі планування розвитку міста Головному управлінню містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації після схвалення Київрадою концепції Генерального плану розвитку м. Києва на новий розрахунковий період повідомити через засоби масової інформації про початок розроблення Генерального плану, а також про форми, місце та терміни подання пропозицій та зауважень до нього.

7. Держбуду України за участю інших центральних органів виконавчої влади, Київської міської державної адміністрації до кінця І кв. ц.р. підготувати вимоги щодо потреб у територіях для перспективного розташування і утримання об’єктів загальнодержавного значення та забезпечення виконання містом інших столичних функцій.

8. Головному управлінню містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, АТ “Київпроект” під час доопрацювання концепції Генерального плану урахувати зауваження та обгрунтовані пропозиції, що були надані на цьому спільному засіданні колегій Київської міської державної адміністрації та Держбуду України.

9. Головному управлінню містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, АТ “Київпроект”, Київському міському управлінню земельних ресурсів у ІІ півріччі 2001 року підготувати пропозиції та обгрунтування щодо одночасного розроблення Генерального плану та проекту детального плану центральної частини міста і проекту встановлення міської межі.

Голова Київської міської державної адміністрації

О.Омельченко

 

Голова Держбуду України

В.Гусаков

 

 

_______________