КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А від 8 вересня 1997 р. N 995 Київ

Про Порядок затвердження титулів будов (об'єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності

{ Із змінами, внесеними згідно з

Постановою КМ N 663 від 11.05.2006 }

На виконання пункту 15 Указу Президента України від 28 лютого1997 р. N 187 "Про заходи щодо забезпечення наповненнядержавного бюджету та посилення фінансово-бюджетної дисципліни" із метою ефективного використання бюджетних коштів у капітальномубудівництві Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Затвердити Порядок затвердження титулів будов (об'єктів),будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів абокоштів підприємств державної власності.

2. Установити, що фінансування капітальних вкладень іззалученням бюджетних коштів або коштів підприємств державноївласності здійснюється лише за наявності погоджених тазатверджених в установленому порядку титулів будов (об'єктів).

3. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади,Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській таСевастопольській міським державним адміністраціям у місячнийтермін привести свої рішення у відповідність із цією постановою.

4. Міністерству економіки, Міністерству фінансів, Державномукомітету будівництва, архітектури та житлової політики, Державномукомітету статистики та Міністерству юстиції у тримісячний термінрозробити і подати до Кабінету Міністрів України відповідніпропозиції щодо внесення змін до чинних нормативно-правових актів,що випливають із цієї постанови.

5. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 1998 року.

6. Контроль за виконанням цієї постанови покласти наВіце-прем'єр-міністра України Білоблоцького М. П.

Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО

Інд.24

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 1997 р. N 995

ПОРЯДОК затвердження титулів будов (об'єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності

I. Загальна частина

1. Титул будови (об'єкта) визначає основні техніко-економічніпоказники будови (об'єкта) і містить такі відомості: найменуваннябудови (об'єкта) та її місцезнаходження, сфера управління, до якоївона належить, галузь, характер будівництва (нове будівництво,розширення, реконструкція, технічне переоснащення підприємства,об'єкта, споруди), обсяг капіталовкладень та завдання щодовведення у дію потужностей і основних фондів на весь періодбудівництва з розподілом за роками та врахуванням нормативнихтермінів тривалості будівництва.

Внутрішньобудівельний титул будови (об'єкта) складаєтьсязамовником на основі погодженого та затвердженого в установленомупорядку титулу будови (об'єкта). У ньому визначаються об'єкти таспоруди, будівництво яких здійснюватиметься у плановому році,зазначається їх кошторисна вартість та залишок її на початок року,обсяг капітальних вкладень на рік, у тому числі витрати замовника.

2. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,складаються за формою згідно з додатком N 1, перехідних - додаткомN 2, внутрішньобудівельні титули - додатком N 3 до цього Порядку.

Зміни до форм титулів будов (об'єктів) тавнутрішньобудівельних титулів вносяться Мінекономіки запогодженням з Державним комітетом будівництва, архітектури тажитлової політики і Мінфіном.

3. Титул будови (об'єкта) є документом, обов'язковим дляміністерств та інших центральних органів виконавчої влади, органівмісцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій,банків, що здійснюють супроводження, фінансування та реалізаціюпроекту будівництва із залученням бюджетних коштів або коштівпідприємств державної власності.

4. Титул будови (об'єкта), будівництво якої розпочинається,складається і затверджується на весь період будівництва ізвизначенням джерел фінансування та розподілом за роками обсягівкапітальних вкладень, у тому числі за рахунок бюджетних коштів, тазавдань щодо введення у дію потужностей і основних фондів зурахуванням нормативних термінів тривалості будівництва.

5. Показники титулів будов (об'єктів) є плановими як длязамовника, так і для підрядника, зокрема щодо фінансування будов(об'єктів), та засобом забезпечення ефективного використаннядержавних капітальних вкладень.

Зміни до показників титулів будов (об'єктів) вносяться згідноз цим Порядком для їх затвердження.

6. Титули складаються тільки для тих будов (об'єктів), якізабезпечені на 1 вересня року, що передує плановому, затвердженимив установленому порядку проектно-кошторисною документацією, у томучислі техніко-економічним обгрунтуванням, робочими кресленнями ікошторисами обсягу робіт, який необхідно виконати у плановому роцівідповідно до нормативних показників.

7. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,та перехідних складаються замовниками і подаються до органіввищого рівня, до сфери управління яких вони належать, дляпогодження та затвердження.

8. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,складаються тільки за умови забезпечення перехідних будов(об'єктів) галузі капітальними вкладеннями в обсягах, необхіднихдля завершення їх будівництва у нормативні терміни.

9. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,складаються для всіх будов (об'єктів) виробничого і невиробничогопризначення.

II. Порядок затвердження титулів будов (об'єктів) виробничого призначення

10. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,розрахунковою кошторисною вартістю 100 млн. гривень і більшезатверджуються Кабінетом Міністрів України за поданнямміністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Радиміністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської таСевастопольської міських державних адміністрацій-замовників запогодженням з Мінекономіки.

{ Пункт 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663) від 11.05.2006 }

11. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,розрахунковою кошторисною вартістю від 30 до 100 млн. гривеньзатверджуються міністерствами, іншими центральними органамивиконавчої влади, Радою міністрів Автономної Республіки Крим,обласними, Київською та Севастопольською міськими державнимиадміністраціями-замовниками за погодженням з Мінекономіки.

{ Пункт 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

12. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,розрахунковою кошторисною вартістю до 30 млн. гривеньзатверджуються керівниками підприємств державної власності запогодженням з органами вищого рівня, до сфери управління яких вониналежать.

{ Пункт 12 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

13. Титули для робіт, що розпочинаються з буріння свердловин,упорядкування нафтових і газових родовищ, промислів і дільниць,підключення їх до інженерних мереж діючих магістралей,гірничо-капітальних робіт, які підлягають виконанню на діючихшахтах, розрізах, рудниках, робіт з підготовки нових горизонтів нацих підприємствах, робіт з підготовки дільниць для видобуткуторфу, робіт, які виконуються для забезпечення заготівлі,вивезення, сплаву і перевалки деревини, робіт з відновлення таохорони лісів, інших аналогічних підготовчих робіт розрахунковоюкошторисною вартістю 100 млн. гривень і більше затверджуютьсяКабінетом Міністрів України за поданням міністерств, іншихцентральних органів виконавчої влади, Ради міністрів АвтономноїРеспубліки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міськихдержавних адміністрацій-замовників за погодженням з Мінекономіки.{ Абзац перший пункту 13 із змінами, внесеними згідно з ПостановоюКМ N 663 від 11.05.2006 }

Якщо розрахункова кошторисна вартість зазначених робітстановить менше 100 млн. гривень, титули затверджуютьсяміністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади,Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київськоюта Севастопольською міськими державнимиадміністраціями-замовниками за погодженням з Мінекономіки. { Абзацдругий пункту 13 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМN 663 від 11.05.2006 }

14. Титули перехідних будов (об'єктів) розрахунковоюкошторисною вартістю 30 млн. гривень і більше затверджуютьсяміністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади,Радою міністрів Автономної Республіки Крим, Київською таСевастопольською міськими державними адміністраціями запогодженням з Мінекономіки, розрахунковою кошторисною вартістю до30 млн. гривень - керівниками підприємств державної власності запогодженням з органами вищого рівня, до сфери управління яких вониналежать.

{ Пункт 14 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

III. Порядок затвердження титулів будов (об'єктів) невиробничого призначення

15. Титули адміністративних будівель, видовищних таспортивних споруд, будівництво яких розпочинається, розрахунковоюкошторисною вартістю 100 млн. гривень і більше затверджуютьсяКабінетом Міністрів України за поданням міністерств, іншихцентральних органів виконавчої влади, Ради міністрів АвтономноїРеспубліки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міськихдержавних адміністрацій-замовників.

{ Пункт 15 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

16. Титули будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається,розрахунковою кошторисною вартістю 100 млн. гривень і більше (крімбудівель та споруд, зазначених у пункті 15), а саме: житла,комунального призначення, охорони навколишнього природногосередовища, охорони здоров'я, фізичної культури, науки, освіти,культури і мистецтва - затверджуються міністерствами та іншимицентральними органами виконавчої влади, Радою міністрів АвтономноїРеспубліки Крим, обласними, Київською та Севастопольськоюміськими державними адміністраціями за погодженням з Мінекономіки.{ Пункт 16 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

17. Якщо розрахункова кошторисна вартість будов (об'єктів),зазначених у пунктах 15 та 16, становить від 30 до 100 млн.гривень, титули затверджуються міністерствами та іншимицентральними органами виконавчої влади, Радою міністрів АвтономноїРеспубліки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськимидержавними адміністраціями-замовниками, до 30 млн. гривень -керівниками підприємств державної власності за погодженням зорганами вищого рівня, до сфери управління яких вони належать.

{ Пункт 17 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

17-1. Титули перехідних будов (об'єктів) розрахунковоюкошторисною вартістю 30 млн. гривень і більше затверджуютьсяміністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади,Радою міністрів Автономної Республіки Крим, Київською таСевастопольською міськими держадміністраціями за погодженням зМінекономіки, а розрахунковою кошторисною вартістю до 30 млн.гривень - керівниками державних підприємств за погодженням зорганами, до сфери управління яких вони належать.

{ Порядок доповнено пунктом 17-1 згідно з Постановою КМ N 663від 11.05.2006 }

18. Титули на будівництво адміністративних приміщеньсільських та селищних рад затверджуються у порядку, встановленомуобласними державними адміністраціями.

IV. Заключна частина

19. Титули будов (об'єктів) виробничого і невиробничогопризначення, будівництво яких розпочинається та здійснюється іззалученням іноземних кредитів під гарантію Кабінету МіністрівУкраїни, незалежно від розрахункової кошторисної вартості,затверджуються Кабінетом Міністрів України за поданнямміністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Радиміністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської таСевастопольської міських державних адміністрацій-замовників запогодженням з Мінекономіки.

20. Внутрішньобудівельні титули будов (об'єктів), незалежновід розрахункової кошторисної вартості, затверджуються керівникамипідприємств - замовників за погодженням із генеральнимипідрядниками та органами вищого рівня, до сфери управління якихвони належать.

21. Титули на виконання проектно-вишукувальних робіт длябудівництва затверджуються в тому ж порядку, що й титуливідповідних будов (об'єктів), будівництво яких розпочинається, зурахуванням прогнозної вартості будівництва цих будов (об'єктів).

Титули на виконання проектно-вишукувальних робіт длябудівництва складаються згідно з додатком N 4 до цього Порядку.

Додаток N 1 до Порядку затвердження титулів будов (об'єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності

ТИТУЛ БУДОВИ (ОБ'ЄКТА), БУДІВНИЦТВО ЯКОЇ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ У 199__ РОЦІ

ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖЕНО

________ _________ __________ ________ _________ __________(посада) (підпис) (прізвище) (посада) (підпис) (прізвище)

"__"_________ 199_р. "__"_________ 199_р.

——————————————————————————————————————————————————————————————————

|Найменування будови (об'єкта)|Частка державної власності у майні|

|та її місцезнаходження |забудовника у відсотках на ___ |

| |_______ 199_р. |

|—————————————————————————————+——————————————————————————————————|

|Сфера управління |Наявність робочої документації |

|—————————————————————————————+——————————————————————————————————|

|Галузь |Ким, коли затверджено проектно- |

| |кошторисну документацію |

|—————————————————————————————+——————————————————————————————————|

|Характер будівництва | |

|—————————————————————————————|Генеральна проектна організація |

|Терміни будівництва | |

|—————————————————————————————+——————————————————————————————————|

|Джерела фінансування |Генеральна підрядна організація |

|—————————————————————————————+——————————————————————————————————|