Про забезпечення виконання Указу Президента України від 18 грудня 2007 р. № 1228

«Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності

осіб з обмеженими фізичними можливостями»

Наказ від 31 січня 2008 р. № 52

З метою забезпечення виконання Плану організації забезпечення виконання Указу Президента України від 18 грудня 2007 р. № 1228 «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями», затвердженого Віце-прем’єр-міністром України від 25.12.2007 №51884/1/1-07, наказую:

  1. Заступникам Міністра, структурним підрозділам за належністю питань взяти до виконання Указ Президента України «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» від 18 грудня 2007 р. № 1228 та План організації забезпечення виконання Указу Президента України, затверджений Кабінетом Міністрів України.
  2. Затвердити заходи Мінрегіонбуду щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостям.
  3. Управлінню архітектурно-конструктивних та інженерних систем будинків і споруд (Авдієнко О.П.), Управлінню технічного регулювання в будівництві (Піддубна І.Г.), Управлінню економічних відносин та розвитку будівельної діяльності (Шарапова Т.О.), Управлінню технічного регулювання в будівництві (Барзилович В.Д.), Управлінню ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві (Губень П.І.), Державній архітектурно-будівельній інспекції (Бондаренко О.М.), Фінансово-економічному департаменту (Курінець С.Ю.), Юридичному відділу (Ляшенко О.І.), Управлінню організаційно-аналітичного забезпечення апарату або Департаменту інформаційного і господарського забезпечення та управління майном, Управлінню реставрації та реконструкції історичної забудови (Майстерчук Т.П.), іншим підрозділам Міністерства в межах повноважень забезпечити своєчасне і повне виконання зазначених заходів Мінрегіонбуду.
  4. Державній архітектурно-будівельній інспекції та її територіальним органам (Бондаренко О.М.) під час перевірок об'єктів містобудування здійснювати контроль за врахуванням при будівництві нових, проведенні реконструкції та капітальних ремонтів існуючих будівель та приміщень закладів культури та охорони здоров'я, навчальних закладів, об'єктів житлового та громадського призначення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями, в тому числі за забезпеченням житлових об'єктів засобами проводового радіомовлення.
  5. Центральній службі Української державної будівельної експертизи та її місцевим підрозділам посилити контроль при проведенні експертиз проектів в частині створення умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.
  6. Рекомендувати обласним управлінням містобудування та архітектури при розгляді та погодженні проектів об'єктів містобудування звертати особливу увагу на створення умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.
  7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Міністр

В. Куйбіда