Про погодження ресурсних елементних кошторисних норм – стандарт організації

Рішення НТР від 13 липня 2006 р. № 62

(в робочому порядку)

Розглянувши проекти стандартів організації України СОУ Д.2.2…:2006 “Ресурсні елементні кошторисні норми на прокладання трубопроводів методом горизонтального буріння” та СОУ Д.2.7…:2006 “Ресурсні кошторисні норми на експлуатацію будівельних машин і механізмів”, що використовуються при виконанні зазначених робіт, розроблені ЗАТ “Гідроінжбуд”, науково-технічна рада вирішила:

1. Рекомендувати до погодження проекти стандартів організації України СОУ Д.2.2…:2006 “Ресурсні елементні кошторисні норми на прокладання трубопроводів методом горизонтального буріння” та СОУ Д.2.7…:2006 “Ресурсні кошторисні норми на експлуатацію будівельних машин і механізмів”, що використовуються при виконанні зазначених робіт.

Голова науково-технічної ради

П. Качур

Довідка

Проекти стандартів організації України СОУ Д.2.2…:2006 “Ресурсні елементні кошторисні норми на прокладання трубопроводів методом горизонтального буріння” та СОУ Д.2.7…:2006 “Ресурсні кошторисні норми на експлуатацію будівельних машин і механізмів” розроблені в зв’язку з впровадженням новітньої техніки і технології виконання робіт з прокладання трубопроводів методом горизонтально спрямованого буріння та відсутністю таких норм у чинних збірниках ресурсних кошторисних норм.

По розроблених ресурсних елементних кошторисних нормах надано позитивний висновок експертизи, яку виконав Український державний науково-дослідний центр ціноутворення у будівництві “Цінобуд”, та відгуки організацій щодо доцільності впровадження цих норм.

Зазначені норми розглянуті секцією ціноутворення та експертизи у будівництві, схвалені та рекомендовані до розгляду на засіданні науково-технічної ради Мінбуду.

Начальник Управління ціноутворення,

експертизи та контролю вартості у будівництві

П. Губень