Про проект державного стандарту «Інженерне обладнання будинків і споруд. Трубопроводи сталеві підземні систем холодного і гарячого водопостачання. Загальні вимоги до захисту від корозії»

Рішення НТР від 23 листопада 2006 р. № 84

(у робочому порядку)

Розглянувши проект національного стандарту ДСТУ Б В.2.5-…:200_ «Інженерне обладнання будинків і споруд. Трубопроводи сталеві підземні систем холодного і гарячого водопостачання. Загальні вимоги до захисту від корозії», розроблений ВАТ «Проектним і науково-дослідним інститутом по газопостачанню, теплопостачанню і комплексному благоустрою міст і селищ України» (ВАТ «УкрНДІінжпроект»), науково-технічна рада вирішила:

  1. Схвалити та рекомендувати до прийняття проект ДСТУ Б В.2.5-…:200_ «Інженерне обладнання будинків і споруд. Трубопроводи сталеві підземні систем холодного і гарячого водопостачання. Загальні вимоги до захисту від корозії».
  2. Відділу промислової забудови та інженерного захисту територій (А.В. Шпакевич) у місячний термін підготувати наказ про прийняття зазначеного стандарту.
  3. Управлінню технічного регулювання в будівництві (Д.В. Барзилович) сформувати Справу нормативного документа в установленому порядку.

Голова науково-технічної ради

А. Орлов

Довідка

Проект ДСТУ Б В.2.5-…:200_ «Трубопроводи сталеві підземні систем холодного і гарячого водопостачання. Загальні вимоги до захисту від корозії» розроблено Проектним і науково-дослідним інститутом по газопостачанню, теплопостачанню і комплексному благоустрою міст і селищ України (ВАТ «УкрНДІінжпроект»).

Основною метою і завданням є розроблення стандарту, адаптованого до діючої нормативної бази, який встановлює загальні вимоги до захисту від корозії трубопроводів із сталі вуглецевої конструкційної якості і звичайної якості, що застосовують в системах холодного і гарячого водопостачання.

Впровадження стандарту спрямовано на підвищення надійності та безпечної експлуатації систем холодного і гарячого водопостачання, зменшення корозійних ушкоджень труб і непродуктивних витрат води, електроенергії, металу, забезпечення споживачів якісним і надійним водопостачанням.

Проект національного стандарту погоджено Державним комітетом України з питань житлового господарства (лист від 25.11.2005р. № 3/2-381). Висновок експертизи, проведеної ТК «Будтехнормування», позитивний.

Начальник Відділу промислової

забудови та інженерного захисту територій

А. Шпакевич