Про погодження ресурсних елементних

кошторисних норм – стандарт організації

Рішення НТР від 23 листопада 2006 р. № 89

Розглянувши проекти стандартів організації України СОУ Д.2.2…:2006 “Ресурсні елементні кошторисні норми на проходку тунелів діам. механізованим прохідницьким комплексом типу ТВ 8 628 н/ЕРВ фірми “WIRTH” з улаштуванням збірної залізобетонної оправи та підземну механічну відкатку розробленого грунту” та СОУ Д.2.7…:2006 “Ресурсні кошторисні норми на експлуатацію механізованого прохідницького комплексу типу ТВ 8 628 н/ЕРВ фірми “WIRTH”, площиною перерізу в прохідці , і крана козлового спеціального К100У вантажопідйомністю до 100 т”, розроблені Українським державним науково-дослідним центром ціноутворення у будівництві “Цінобуд”, науково-технічна рада вирішила:

1. Розроблені “Ресурсні елементні кошторисні норми на проходку тунелів діам. механізованим прохідницьким комплексом типу ТВ 8 628 н/ЕРВ фірми “WIRTH” з улаштуванням збірної залізобетонної оправи та підземну механічну відкатку розробленого грунту” та “Ресурсні кошторисні норми на експлуатацію механізованого прохідницького комплексу типу ТВ 8 628 н/ЕРВ фірми “WIRTH”, площиною перерізу в прохідці , і крана козлового спеціального К100У вантажопідйомністю до 100 т” направити на доопрацювання. Після доопрацювання, з метою оволодіння практикою використання зазначених норм, їх доцільно застосовувати як індивідуальні.

2. Для уникнення спірних питань при визначенні вартості будівництва метрополітену Управлінню ціноутворення, експертизи та контролю вартості у будівництві (Губеню П.І.) підготувати лист на адресу Київської міськдержадміністрації з застереженнями щодо необхідності врегулювання питань, пов’язаних з корисним терміном експлуатації механізованого прохідницького комплексу з урахуванням його технічного зносу, швидкістю проходки тунелю виходячи з технічних характеристик комплексу та обґрунтованими трудовитратами робітників-будівельників.

Заступник голови науково-технічної ради

Г. Махов