Національна комісія регулювання електроенергетики України

ЛИСТ

від 23.05.2007 р. N 3380/14/17-07

Міністерству палива та енергетики України 

Щодо цін/тарифів на енергоносії для підприємств житлово-комунального господарства

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 26.04.2007 N 13833/204/1-07 Національна комісія регулювання електроенергетики України розглянула лист Мінекономіки від 18.04.2007 N 44-21/1564-10 щодо цін/тарифів на енергоносії для підприємств житлово-комунального господарства та в межах своєї компетенції повідомляє.

Одним із пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення енергетичної безпеки України, визначених Указом Президента України від 27.12.2005 N 1863 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 9 грудня 2005 року "Про стан енергетичної безпеки України та основні засади державної політики у сфері її забезпечення" та чинними актами Кабінету Міністрів України, зокрема від 28.12.2005 N 577-р "Про заходи щодо енергозабезпечення споживачів" та від 28.05.2005 N 167-р "Про схвалення комплексного плану заходів із забезпечення фінансової стабілізації підприємств паливно-енергетичного комплексу", є приведення цін і тарифів на енергоносії для всіх категорій споживачів до економічно обґрунтованого рівня.

Стосовно тарифів на електроенергію для населення повідомляємо, що тарифи, які були встановлені у квітні 1999 року, на той час відповідали ринковому тарифу для споживачів 2 класу (II групи). За цей період ряд об'єктивних, незалежних від енергетичної галузі факторів, вплинув на зростання виробничих витрат і результати діяльності енергетичних компаній. Зокрема, індекс рівня споживчих цін з 1999 року по квітень 2006 року зріс на 217,3 %. Крім того, відбулося значне підвищення цін на первинні енергоносії (ядерне паливо, вугілля, природний газ тощо), від рівня яких залежить оптова ринкова ціна на електроенергію, та, відповідно, роздрібні тарифи на електроенергію.

Тривале штучне стримування тарифів на електроенергію для населення та пов'язане з ним перехресне субсидіювання в секторі енергетики (коли непобутові споживачі вимушені відшкодовувати різницю між тарифами, встановленими для населення, та рівнем їх обґрунтованих витрат) негативно позначається на економіці держави в цілому (постійно зростають ціни та тарифи на товари і послуги вітчизняних виробників). У цьому випадку населення несе значно більше цінове навантаження, ніж у разі підвищення цін на електроенергію для побутових споживачів з одночасним наданням соціальної допомоги малозабезпеченим верствам населення.

З огляду на зазначене, протягом 2006 року Комісією було здійснено два етапи приведення тарифів на електроенергію для населення до рівня економічно обґрунтованих витрат на виробництво, передачу та постачання електроенергії, зокрема, з 1 травня 2006 року тарифи на електроенергію для населення було підвищено на 25 % (постанова НКРЕ від 30.03.2006 N 401), та з 1 вересня 2006 року - ще на 25 % від рівня тарифів, які було введено в дію в травні місяці 2006 року (постанова НКРЕ від 20.07.2006 N 926).

Варто звернути увагу, що з урахуванням зазначених підвищень станом на 1 травня 2007 року затверджені тарифи на електроенергію для населення (20,3 коп./кВт·год. без ПДВ) відшкодовували лише 52,3 % економічно обґрунтованих витрат на виробництво, передачу та постачання електроенергії.

Щодо тарифів на електричну енергію для підприємств житлово-комунального комплексу повідомляємо, що на сьогодні тарифи на електроенергію для всіх споживачів (у тому числі і для підприємств житлово-комунального господарства), крім населення, є ринковими. Роздрібні тарифи на електроенергію щомісячно формуються енергопостачальними компаніями за ринковою формулою, наведеною в Умовах та Правилах здійснення підприємницької діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом (постанова НКРЕ від 13.06.96 N 15/1). Роздрібний тариф на електроенергію складається з оптової ринкової ціни на електроенергію, тарифів на передачу місцевими (локальними) мережами і тарифів на постачання. Крім того, роздрібний тариф враховує відшкодування вартості нормативних технологічних витрат електроенергії в мережах при її транспортуванні та інші фактори.

В структурі роздрібних тарифів частка оптової ринкової ціни складає близько 80 %. Вона, відповідно до Закону України "Про електроенергетику", формується на Оптовому ринку електричної енергії як середньозважена ціна електроенергії, закупленої від всіх виробників електроенергії (ТЕЦ, ТЕС, ГЕС, АЕС), а також включає надбавки для покриття витрат на утримання енергосистеми, диспетчеризацію, дотаційні сертифікати (для відшкодування енергопостачальним компаніям втрат від постачання електроенергії населенню за фіксованими тарифами) та інвестиційну складову. Тобто, оптова ринкова ціна залежить від цін на первинні енергоносії і сезонної зміни структури виробництва електроенергії. Рівень оптових цін при стабільних цінах на первинні енергоносії (ядерне паливо, вугілля, природний газ, мазут) в визначальній мірі залежить від структури виробництва електроенергії - питомої ваги електроенергії, виробленої ТЕЦ, ТЕС, ГЕС, АЕС, тарифи яких значно відрізняються.

Таким чином, зростання оптової ринкової ціни на електроенергію спричиняє відповідне зростання роздрібних тарифів на електроенергію. Саме тому методологія розрахунку роздрібних тарифів побудована на принципі встановлення їх щомісячно (а не один раз на рік).

Необхідно зазначити, що рівні тарифів на передачу та постачання електричної енергії визначаються на підставі обґрунтованих витрат компаній та балансу електроенергії, узгодженого з Міністерством палива та енергетики України на відкритих засіданнях Комісії. Для недопущення зловживань з боку енергопостачальних компаній НКРЕ здійснює постійний контроль за цільовим використанням коштів та виконанням інвестиційних програм. У разі нецільового використання коштів Комісія може знижувати рівень тарифів компаніям.

Також слід зауважити, що НКРЕ постійно працює над вдосконаленням тарифної політики і здійснює заходи, спрямовані на оптимізацію тарифів на електроенергію, а також аналізує витрати енергокомпаній на здійснення ними ліцензованої діяльності з метою вилучення непродуктивних витрат, що сприяють невиправданому зростанню тарифів на електроенергію.

Щодо тарифів на теплову енергію повідомляємо, що згідно з Законом України "Про теплопостачання" тариф на теплову енергію - грошовий вираз витрат на виробництво, транспортування, постачання одиниці теплової енергії (1 Гкал) з урахуванням