МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ТА БУДІВНИЦТВА УКРАЇНИКОЛЕГІЯ ДЕРЖАВНОЇ АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОЇ ІНСПЕКЦІЇ

РІШЕННЯ

від 23 квітня 2009 року N 2

Про результати впровадження нового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів

Заслухавши інформацію заступника начальника Держархбудінспекції Папки В. В. про стан впровадження постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 N 923 "Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів", колегія вирішила:

1. Інформацію заступника начальника Держархбудінспекції Папки В. В. про стан впровадження нового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів в інспекціях державного архітектурно-будівельного контролю в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві і Севастополі взяти до відома.

2. Відділу нормативно-правового забезпечення (Вергела І. П.) надати пропозиції керівництву Держархбудінспекції щодо порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних садових будинків та господарчих будівель.

3. Управлінню організації та проведення контрольних перевірок будівництва об'єктів (Зарудна С. М.) розробити рекомендації щодо переліку документів, з яких складається справа по закінченому будівництвом об'єкту, для зберігання в інспекціях після завершення роботи приймальної комісії та видачі Свідоцтва замовнику будівництва.

4. Інспекціям державного архітектурно-будівельного контролю в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві і Севастополі:

4.1. Забезпечити належне оформлення Акта готовності об'єкта до експлуатації, а саме: вичерпне заповнення всіх розділів, особливо техніко-економічних показників об'єктів.

4.2. Забезпечити підписання висновку про можливість прийняття в експлуатацію об'єкта виключно посадовими особами інспекції.

4.3. Забезпечити після видачі Свідоцтва про відповідність збудованого об'єкта проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил формування справ, до складу яких, крім переліку виконавчої документації, визначеного наказом Мінрегіонбуду від 24.12.2008 N 637, що надається приймальній комісії, включати технічний паспорт та інвентаризаційну відомість Бюро технічної інвентаризації.

4.4. У наказі про призначення приймальної комісії зазначати терміни роботи приймальної комісії та термін представлення головою приймальної комісії підписаного Акта готовності об'єкта до експлуатації в інспекцію для підготовки Свідоцтва про відповідність збудованого об'єкта проектній документації, вимогам державних стандартів, будівельних норм і правил відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.10.2008 N 923.

5. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

 

Голова колегії 

О. М. Бондаренко