ПЕРЕДМОВА

1 ВНЕСЕНО: Технічний комітет зі стандартизації «Інформаційні технології» (ТК20) Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН та Міністерства освіти і науки України

ПЕРЕКЛАД ТА НАУКОВО-ТЕХНІЧНЕ РЕДАГУВАННЯ: К. Синиця, канд. техн. наук (керівник розробки); А. Манако, канд. техн. наук; В. Манако, канд. фіз.-мат. наук; О. Войченко; О. Данілова

2 НАДАНО ЧИННОСТІ: наказ Держспоживстандарту України від 2 жовтня 2003 р. № 166 з 2004-10-01, зі зміною дати чинності згідно з наказом № 42 від 8 лютого 2005 р.

3 Національний стандарт відповідає ISO/IEC 13236:1998 Information technology—Quality of service: Framework (Інформаційні технології. Якість послуг. Основні положення)

Ступінь відповідності — ідентичний (IDТ) Переклад з англійської (en)

4 УВЕДЕНО ВПЕРШЕ

ЗМІСТ

Національний вступ

1 Сфера застосування

2 Нормативні посилання

2.1 Ідентичні рекомендації | міжнародні стандарти

2.2 Окремі рекомендації ITU-T і міжнародні стандарти,

рівнозначні в технічному змісті

2.3 Додаткові посилання

3 Терміни та визначення понять

3.1 Визначення базової еталонної моделі відкритого розподіленого обробляння

3.2 Визначення базової еталонної моделі — основні положення керування BBC

3.3 Визначення послугових угод

3.4 Визначення базової еталонної моделі BBC

3.5 Терміни та визначення, встановлювані цим стандартом.

4 Скорочення

5 Основні поняття з ЯП

5.1 Вступ

5.2 Послуги, до яких застосовне поняття ЯП

5.3 Характеристики ЯП

5.4 Вимоги користувача щодо ЯП і політика у сфері ЯП

5.5 Вимоги до ЯП, параметри ЯП і контекст ЯП

5.6 Функції керування ЯП і механізми ЯП

5.7 Категорії ЯП

5.8 Ініціація керування ЯП

6 Визначання характеристик якості послуг

6.1 Вступ

6.2 Аспекти визначання характеристик якості послуг

6.3 Характеристики ЯП загальної призначеності

6.4 Фундаментальні категорії якості послуг

7 Керування якістю послуг

7.1 Вступ

7.2 Етап прогнозування

7.3 Етап установлювання

7.4 Етап функціювання

7.5 Допоміжні послуги

8 Загальні механізми якості послуг

8.1 Вступ

8.2 Механізми етапу прогнозування

8.3 Механізми етапу встановлювання

8.4 Механізми операційного етапу

9 Специфічні вимоги до якості послуг

9.1 Вимоги до ЯП, що стосуються лише характеристик ЯП

9.2 Вимоги до ЯП, що стосуються множинних характеристик

10 Верифікація якості послуг

10.1 Вступ і стадії

10.2 Поняття верифікації якості послуг

11 Відповідність, несуперечність та узгодженість

11.1 Відповідність та взаємозв'язок стандартів

11.2 Визначання

11.3 Застосовування вимог несуперечності та узгодженості

11.4 Несуперечність та узгодженість

з ITU-T Rec. X.200 | ISO/IEC 7498-1

Додаток А Модель якості послуг для BBC

А.1 Вступ

А.2 Принципи архітектури

А.З Мотивація забезпечення ЯП

А.4 Інформаційні потоки в моделі

А.5 Рівнева модель ЯП для BBC

А.6 Системна модель ЯП у BBC

Додаток В Визначання статистичних похідних характеристик

Додаток С Взаємозв'язок між стандартами і рекомендаціями з якості послуг та іншими рекомендаціями і міжнародними стандартами

Додаток D Інформація, пов'язана з вартістю

Додаток Е Бібліографія

НАЦІОНАЛЬНИЙ ВСТУП

Цей стандарт є тотожний переклад ISO/IEC 13236:1998 Information technology—Quality of service: Framework (Інформаційні технології. Якість послуг. Основні положення).

Міжнародний стандарт ISO/IEC 3236:1998 розроблено спеціальним технічним комітетом ISO/IEC/JTC1.

Відповідальний за цей стандарт, — ТК 20 «Інформаційні технології».

В інформаційних технологіях «відповідність» є властивість, яку, згідно із запевненням постачальника цих технологій, мають реалізувати окремі стандарти (наприклад, стандарти протоколу або інші стандарти на технічні вимоги). Цей стандарт не призначено для того, щоб йому безпосередньо відповідали деякі реалізації, він містить загальні положення щодо якості послуг, і на цей стандарт будуть посилатися інші стандарти, що потребують відповідності. Отже, «відповідності» цьому стандарту бути не може.

Додаток А є обов'язковий. Додатки В-Е, хоча й мають довідковий характер, становлять важливу частину цього стандарту.

З тексту стандарту вилучено назви стандартів у разі посилання на них. Повні назви взаємопов'язаних стандартів наведено в розділі 2 та в додатку Е.

Національні примітки містять пункт 3.4, додаток С, а національне доповнення —додаток Е. їх виділено у тексті стандарту рамкою.

Подано повне позначення стандартів, на які є посилання в цьому стандарті, що на час опублікування ISO/IEC 13236:1998 були не опубліковані.

Довідкові посилання на стандарти, що містяться в додатку Е, оформлено за правилами посилання на бібліографічні джерела.

До стандарту внесено такі редакційні зміни:

— у додатку Е «Бібліографія» подано «Національну примітку»;

— у розділі 2 «Нормативні посилання» подано «Національне пояснення», виділене рамкою;

— структурні елементи цього стандарту: «Обкладинку», «Передмову», «Національний вступ» та «Бібліографічні дані» — оформлено згідно з вимогами національної стандартизації України.

Копії документів, на які є посилання у цьому стандарті, можна отримати в Головному фонді нормативних документів ДП «УкрНДНЦ».

ДСТУ ISO/IEC 13236:2003

НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ

Інформаційні технології

Якість послуг

Основні положення

ИНФОРМАЦИОННЬІЕ ТЕХНОЛОГИИ

КАЧЕСТВО СЕРВИСА Основньїе положения

INFORMATION TECHNOLOGY

QUALITY OF SERVICE The basic principle

Чинний від 2005-07-01

1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ

Цей стандарт є структурований набір понять і їхніх взаємозв'язків, який описує якість послуг (далі — ЯП) в інформаційних технологіях (далі — IT). Зокрема, стандарт призначено для ІТ-систем і їх застосовування для забезпечення послуг відкритого розподіленого обробляння.

Цей стандарт буде сприяти проектуванню й установленню вимог до ІТ-систем, а також визначанню комунікаційних послуг і протоколів за допомогою забезпечення керівництва ЯП, застосовуванню до різних систем, послуг і ресурсів. У ньому описано, яким чином характеризують ЯП, яким чином установлюють вимоги з ЯП і яким чином керують ЯП.

У стандарті визначено термінологію й поняття з ЯП в IT. У ньому введено поняття характеристик ЯП, що є фундаментальними аспектами ЯП і якими можна керувати різноманітними способами; визначено найважливіші характеристики ЯП. Ці визначення не залежать від представлення і керування ЯП у реальній системі.

У стандарті описано, яким чином можна виражати вимоги до ЯП, ідентифіковано ряд механізмів ЯП (таких як тристоронні угоди), які можна використовувати як компоненти функцій керування ЯП для задоволення різноманітних вимог до ЯП. У ньому описано умови, за яких доцільно використовувати різноманітні комбінації механізмів.

Стандарт є основою для встановлення планованих розширень і доповнень до наявних стандартів. Поняття з ЯП визначено в стандарті як результат їх використання і застосування. Стандарт не є спробою дестабілізувати будь-які наявні стандарти, а швидше призначений для застосовування:

— розробниками стандартів, що переглядаються, або нових стандартів, що стосуються IT, які визначають або використовують механізми ЯП;

— користувачами IT, які формулюють вимоги до ЯП.

Стандарт не є спробою надати основу для встановлення цілей функціювання або мережного попередження з ЯП у загальнодоступних комунікаційних мережах. Аспекти якості таких комунікаційних послуг описано в інших Рекомендаціях ITU-T.

Метою стандарту є надання загальної термінології постачальникам і користувачам послуг. Ніщо в стандарті не повинно розумітися як формулювання вимог до постачальників або користувачів послуг. Очікується, що загальний підхід і термінологія з ЯП допоможе численним постачальникам послуг забезпечити різну ЯП для кінцевих ІТ-систем.

Стандарт навмисно не містить детального опису механізмів ЯП. Стандарт не призначений для того, щоб слугувати технічними умовами подальшої реалізації, бути основним для оцінювання відповідності реалізації або визначати окремі послуги і протоколи. Стандарт швидше забезпечує концептуальні та функційні основи з якості, що дає змогу незалежним групам експертів продуктивно працювати над створенням стандартів.

Стосовно взаємозв'язку відкритих систем (BBC) стандарт сумісний з базовою еталонною моделлю BBC щодо опису операцій і механізмів, які застосовують на рівнях, описаних у базовій еталонній моделі BBC. Він сумісний з основними положеннями керування BBC (ITU-T Rec. X.700 | ISO/IEC 7498-4) і з положеннями щодо керування системами (див. ITU-T Rec. X.701 | ISO/IEC 10040 [2]) в призначенні функцій суб'єктів керування. У додатку А стандарту представлено модель ЯП для BBC, у якій ідентифіковано суб'єкти, що беруть участь у керуванні ЯП, визначено потік пов'язаної з ЯП інформації між ними і описано використовування цієї інформації.

2 НОРМАТИВНІ ПОСИЛАННЯ

У цьому розділі наведено список рекомендацій і стандартів, які містять передумови, що стали основою для стандарту. Під час виходу цього документа всі нижчеперелічені документи були чинні, було враховано поправки, що є до них. Усі рекомендації і стандарти будуть переглядатися, тому сторонам, що використовують стандарт, рекомендують використовувати останнє видання рекомендацій і стандартів, внесених до наведеного списку. Члени ІЕС і ISO підтримують список чинних на поточний момент міжнародних стандартів. Бюро МСЕ Стандартизації Телекомунікації підтримує список чинних на поточний момент Рекомендацій ITU-T.

2.1 Ідентичні рекомендації | міжнародні стандарти

ITU-T Recommendation X.200 (1994) | ISO/IEC 7498-1:1994 Information technology — Open Systems Interconnection — Basic Reference Model: The Basic Model

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

ITU-T Recommendation X.200 (1994) | ISO/IEC 7498-1:1994 Інформаційна технологія. Взаємо-зв'язок відкритих систем. Базова еталонна модель. Базова модель.

ITU-T Recommendation X.210 (1993) | ISO/IEC 10731:1994 Information technology — Open Systems Interconnection — Basic Reference Model: Conventions for the definition of OSI services

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

ITU-T Recommendation X.210 (1993) | ISO/IEC 10731:1994 Інформаційна технологія. Взаємозв'язок відкритих систем. Базова еталонна модель. Угоди для визначання ВВС-послуг.

ITU-T Recommendation X.746 (1995) | ISO/IEC 10164-15:1995 Information technology — Open Systems Interconnection — Systems management: Scheduling function

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

ITU-T Recommendation X.746 (1995) | ISO/IEC 10164-15:1995 Інформаційна технологія. Взаємо-зв'язок відкритих систем. Керування системами. Функція календарного планування.

ITU-T Recommendation X.902 (1995) | ISO/IEC 10746-2:1996 Information technology — Open distributed processing — Reference Model: Foundations

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

ITU-T Recommendation X.902 (1995) | ISO/IEC 10746-2:1996 Інформаційна технологія. Відкрите розподілене обробляння. Еталонна модель. Основи.

2.2 Окремі рекомендації ITU-T і міжнародні стандарти рівнозначні, в технічному змісті ССІТТ Recommendation X.700 (1992) Management framework for Open Systems Interconnection

(OSI) for CCITT applications

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

CCITT Recommendation X.700 (1992) Основи керування для взаємозв'язку відкритих систем (BBC) для ССІТТ-застосовань

ISO/IEC 7498-4:1989 Information processing systems — Open Systems Interconnection — Basic Reference Model — Part 4: Management Framework

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

ISO/IEC 7498-4:1989 Системи обробляння інформації. Взаємозв'язок відкритих систем. Базова еталонна модель. Частина 4. Основи керування.

2.3 Додаткові посилання

ССІТТ Recommendation X.140 (1992) General Quality of Service parameters for communication via public data networks

НАЦІОНАЛЬНЕ ПОЯСНЕННЯ

ССІТТ Recommendation X.140 (1992) Загальні параметри ЯП для комунікації через мережі пересилання даних загального користування.

З ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТЬ

У стандарті використано такі терміни та їх визначення:

3.1 Визначення базової еталонної моделі відкритого розподіленого обробляння

Визначення зі стандарту ITU-T Rec. X.902 | ISO/IEC 10746-2:

якість послуги; ЯП (Quality of Service; QOS)

Сукупність якостей, що стосуються колективної поведінки одного або більше об'єктів

3.2 Визначення базової еталонної моделі — основні положення керування BBC

Визначення зі стандарту ССІТТ Rec. X.700 | ISO/IEC 7498-4: керований об'єкт; КО (Managed Object; MO)

З погляду керування BBC — це ресурс у межах середовища BBC, яким можна керувати за допомогою використовування протоколу(-ів) керування BBC

3.3 Визначення послугових угод

Терміни зі стандарту ITU-T Rec. X.210 | ISO/IEC 10731:

(Ν)- засоби послуги ((N)-service-facility);

(Ν)- постачальник послуги ((N)-service-provider);

(Ν)- користувач послуги ((N)-service-user);

замовник (Requester);

одержувач даних (Acceptor).

Примітка. У стандарті «постачальник послуг» — це загальний термін, що вказує на забезпечення або використовування послуг у деякому пункті системи. Його не треба плутати із забезпеченням комерційних послуг деякою комерційною організацією

3.4 Визначення базової еталонної моделі BBC

Терміни зі стандарту ITU-T Rec. X.200 | ISO/IEC 7498-1:

(Ν)- логічний об'єкт ((N)-entity);

(Ν)· рівень ((N)-layer);

(Ν)- протокол ((N)-protocol);

(Ν)· протокольний блок даних; ПБД ((N)-protocol-data-unit);

(Ν)- послуга ((N)-service);

(Ν)- пункт доступу до послуги ((N)-service-access-point);

(Ν)- підсистема ((N)-subsystem);

відкрита система (ореn system)',

BBC-середовище (OSI environment).

Національна примітка.

Національну термінологію базової еталонної моделі BBC установлює ДСТУ 2230 [12].

3.5 Терміни та визначення, встановлювані цим стандартом 3.5.1 Визначення понять і моделювання ЯП

3.5.1.1 категорія ЯП (QOS category)

Група вимог користувача, яка зумовлює обирання деякої множини вимог до ЯП

3.5.1.2 характеристика ЯП (QOS characteristic)

Кількісний аспект ЯП, який визначають незалежно від засобів, за допомогою яких її представляють або регулюють