Друга редакція

ГАЛУЗЕВІ КОМУНАЛЬНІ НОРМИ УКРАЇНИ

„Галузеві норми питомих витрат електроенергії на власні потреби

підприємств міського електротранспорту.

Методика розрахунку”

Держжитлокомунгосп України

ГКН 00.00.00 -2004

Передмова

1

РОЗРОБЛЕНО:

ДП „Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства” (НДКТІ МГ)

ВНЕСЕНО ТА ПІДГОТОВЛЕНО

ДО ЗАТВЕРДЖЕННЯ:

Відділом міського електротранспорту Держжитлокомунгоспу України

2

ПОГОДЖЕНО:

Держкоменергозбереження України

лист № 855-2/3 від „ 22.10.04”

3

ЗАТВЕРДЖЕНО:

Наказом Державного комітету України з питань житлового комунального господарства від ______№__________

4

НАДАНО ЧИННОСТІ:

5

ВВЕДЕНО ВПЕРШЕ:

ЗМІСТ

С.

1 Сфера застосування4

2 Нормативні посилання4

3 Терміни та визначення понять5

4 Класифікація норм питомих витрат електроенергії на власні потреби підприємств міського електротранспорту6

5 Методики розрахунку норм питомих витрат електроенергії на власні потреби структурних підрозділів та підприємств в цілому7

5.1 Методика розрахунку норм питомих витрат електроенергії для тролейбусного і трамвайного депо7

5.2 Методика розрахунку норм питомих витрат електроенергії на власні потреби колійного господарства по всім споживачам за рік із загальною довжиною колій Lі, км10

5.2.1 Індивідуальні норми витрат електроенергії на обігрів однієї10

стрілки10

5.2.2 Індивідуальні норми питомих витрат електроенергії на автоматичний перевід стрілок11

5.3 Методика розрахунку норм питомих витрат активної електроенергії на власні потреби енергогосподарства11

5.4 Методика розрахунку норми питомих витрат електроенергії на власні потреби підприємства міського електричного транспорту11

Додаток А . Приклад розрахунку норм питомих витрат електроенергії на основі статистичних даних для тролейбусного депо з інвентарною кількістю тролейбусів Nі = 200 одиниць13

Додаток Б. Приклад розрахунку норм питомих витрат електроенергії на основі статистичних даних для колійного господарства міського електротранспорту14

Додаток В. Приклад розрахунку норми питомих витрат електроенергії для підприємств енергогосподарства на основі статистичних даних15

ГКН 00.00. 2004

ГАЛУЗЕВІ КОМУНАЛЬНІ НОРМИ УКРАЇНИ

Система стандартизації та нормування в житлово-комунальному господарстві

Питомі витрати електроенергії на власні потреби підприємств міського електротранспорту

ГКН 00.00. 2004

Введено вперше

1 Сфера застосування

1.1 Цей нормативний документ поширюється на підприємства міського електротранспорту та його структурних підрозділів при вирішенні питань, щодо розрахунку норм питомих витрат електроенергії на власні потреби.

1.2 Цей нормативний документ є підставою для розроблення місцевих комунальних норм.

2 Нормативні посилання

2.1 Норми питомих витрат електроенергії на власні потреби призначені для планування споживання і оцінки ефективності використання електроенергії і є основою для застосування економічних важелів державного керування процесом енергозбереження.

2.2 Норми питомих витрат електроенергії на власні потреби розроблені на підставі:

  • Закону України „Про енергозбереження”;
  • Постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.1997р.№786 „Про порядок нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві”;
  • Основні положення з нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів у суспільному виробництві, затверджених наказом Державного Комітету України з енергозбереження 22.10.02 р. № 112;
  • Постановою Національної комісії регулювання електроенергетики України від 31.07.96 № 28;
  • СНиП 2.04.05.91 „Отопление, вентиляция и кондиционирование”, М. 1992;
  • Методики обчислення плати за перетікання реактивної електроенергії між електропередавальною організацією та її споживачами, затвердженою наказом Міністерства палива та енергетики України від 17.01.02р. № 19;
  • Звітів про результати використання палива, теплоенергії та електроенергії, форма № 11-МТП;
  • Правил експлуатації трамвая і тролейбуса, 1997 р., затверджених наказом Державного Комітету України по житлово-комунальному господарству від 10.12.96 № 103.

2.3 Норми питомих витрат електроенергії повинні сприяти максимальній мобілізації внутрішніх резервів щодо їх економії і досягненню відповідних економічних показників функціонування підрозділів міського електричного транспорту.

2.4 До норм питомих витрат електроенергії на власні потреби не входять витрати, викликані порушенням правил технічної експлуатації споруд, технологічного обладнання, котельних, електричних мереж, а також інших нераціональних витрат, не пов’язаних з технологічним процесом транспортного перевезення пасажирів.

2.5 Застосування норм питомих витрат електроенергії на власні потреби є обов’язковим для всіх підприємств міського електротранспорту та їх структурних підрозділів.

2.6 Норми питомих витрат активної електроенергії розраховуються у відповідності з встановленою потужністю основного і допоміжного технологічного обладнання підприємств міського електротранспорту.

2.7 Розрахунки витрат за перетікання реактивної електроенергії між електропередавальною організацією та її споживачами здійснюються відповідно до „Методики обчислення плати за перетікання реактивної електроенергії між електропередавальною організацією та її споживачами”, затвердженої Наказом Міністерства палива та енергетики України від 17.01.02 р. № 19.

2.8 Норми питомих витрат електроенергії для підприємств міського електричного транспорту встановлюються терміном на 1 рік і підлягають перегляду з урахуванням змін у технології, обсягах виробництва.

3 Терміни та визначення понять

Власні потреби підприємств (ВП) – витрати електроенергії для забезпечення нормальної виробничої діяльності підприємств міського електричного транспорту за виключенням витрат пасажирським рухомим складом.

Структурні підрозділи підприємств міського електротранспорту, витрати електроенергії на власні потреби яких, визначаються:

- тролейбусні або трамвайні депо;

- колійне господарство;

- енергогосподарство.

Коефіцієнт використання рухомого складу - є частка від ділення середнього числа трамвайних вагонів або тролейбусів, які знаходяться в русі - NР, на їх інвентарну кількість Nі.

  1. Класифікація норм питомих витрат електроенергії на власні потреби підприємств міського електротранспорту

Норми витрат електроенергії на власні потреби підприємств міського електротранспорту класифікуються за такими основними ознаками:

  • по ступені агрегації – на індивідуальні та групові;
  • по складу витрат – на технологічні та загальновиробничі;
  • по терміну дії – річні.

Індивідуальною нормою витрат електроенергії на власні потреби називається норма витрат електроенергії на виробництво одиниці продукції, яка встановлюється по типах або окремих енергоспоживаючих агрегатах, пристроях, машинах, технологічних схемах стосовно окремих умов виробництва продукції.

Груповою нормою називається норма витрат зазначених видів енергії на виробництво запланованого обсягу однойменної продукції згідно з встановленою номенклатурою по рівнях планування (депо, енергогосподарство, колійне господарство).

Технологічною нормою називається норма витрат електроенергії, яка враховує їх витрати на основні та допоміжні технологічні процеси. При цьому витрати електроенергії на освітлення, опалення, транспорт і кондиціювання повітря не враховуються.

Загальновиробничою нормою називається норма витрат електроенергії, яка враховує їх витрати на основні та допоміжні технологічні процеси виробництва та допоміжні потреби виробництва (на опалення, вентиляцію, освітлення та ін.), а також технічно неминучі втрати енергії в перетворювачах, теплових та електричних внутрішніх мережах підприємств, віднесених на виробництво продукції.

Основними методами визначення норм питомих витрат електроенергії є:

- розрахунково-аналітичний метод;

- експериментальний (дослідний);

- розрахунково-статистичний;

- комбінований.

Розрахунково-аналітичний метод передбачає визначення норм питомих витрат електроенергії шляхом розрахунку їх за статтями витрат на основі побудови та аналізу енергетичних балансів окремих агрегатів, установок, систем та в цілому підприємств, а також запланованих заходів з економії електроенергії.

Розрахунково-статистичний метод полягає у визначенні питомих норм з урахуванням статистичних даних про фактичні витрати електроенергії, що впливають на їх величину, прогресивних показників ефективності використання електроенергії, досягнутих на подібних виробництвах, а також запланованих заходів з економії електроенергії.

Експериментальний (дослідний) метод полягає у визначенні окремих складових норм на підставі даних, одержаних у результаті випробувань технологічного та енергетичного обладнання (експериментальних вимірювань) з урахуванням запланованих заходів з економії електроенергії.

Випробування повинні бути повними, тобто одночасно охоплювати як основне обладнання так і допоміжні механізми, режими роботи яких повинні відповідати оптимальним, а параметри підведеної енергії – нормативним даним. При цьому технологічний процес повинен проводитись згідно з відповідними технологічними інструкціями (регламентами) та режимними картами.

Комбінований метод поєднує у собі експериментальний (дослідний) та розрахунково-аналітичний методи визначення норм питомих витрат електроенергії.

Для розробки норм питомих витрат електроенергії на підприємствах міського електротранспорту можуть використовуватися розрахунково-аналітичний, комбінований (розрахунково-аналітичний та експериментальний) або розрахунково- статистичний.

Основним методом розробки норм питомих витрат є розрахунково-аналітичний.

  1. Методики розрахунку норм питомих витрат електроенергії на власні потреби структурних підрозділів та підприємств в цілому

5.1 Методика розрахунку норм питомих витрат електроенергії для тролейбусного і трамвайного депо

Норма питомих витрат електроенергії на власні потреби ремонтно-експлуатаційного депо визначається за формулою:

( 5.1)

де: NP – число трамвайних вагонів або тролейбусів, які знаходяться в русі.

- витрати електроенергії всіма споживачами ремонтно-експлуатаційного депо за рік, на загально виробничі потреби, кВт.год

, (5.2 )

де:

- сумарне значення споживаної електроенергії на власні потреби усіма споживачами влітку в робочі дні, кВт∙год;

l - кількість типів споживачів електроенергіі влітку в робочі дні;

- кількість робочих діб за рік влітку, діб;

- кількість споживаної електроенергії за робочу добу влітку,

кВт ∙год/доб;

??Wтр – втрати електричної енергії в трансформаторах кВт∙год за рік.

Значення споживаної електроенергії за робочу добу влітку визначається розрахунково-аналітичним методом по статтям витрат, передбачених технологічними процесами в депо при технічному обслуговуванні та ремонті рухомого складу

,

де: N – встановлена потужність одиниці обладнання, кВт;

n - кількість одиниць однотипного обладнання, що перебуває в роботі;

Кtл – коефіцієнт використання обладнання за часом влітку в робочі дні, год/доб.;

К пл - коефіцієнт використання обладнання за потужністю влітку в робочі дні, год/доб.;

- сумарне значення споживаної електроенергії на власні потреби взимку в робочі дні, кВт·год;

k - кількість споживачів електроенергії взимку в робочі дні;

- кількість робочих діб за рік взимку;

– кількість споживаної електроенергії за добу взимку, (.);

Значення споживаної електроенергії за добу взимку розраховується:

,

де: Кtз – коефіцієнт використання обладнання за часом взимку в робочі дні, год/доб.;

Кпз – коефіцієнт використання обладнання за потужністю взимку в робочі дні, год/доб.;

- сумарне значення споживаної електроенергії на власні потреби у вихідні літні дні, кВт.год;

b - кількість споживачів електроенергії влітку у вихідні дні;

- кількість вихідних літніх діб в році;

– кількість споживаної електроенергії за вихідну добу влітку, (.);

Значення споживаної електроенергії за добу у вихідний влітку розраховується за рівнянням:

,

де: – коефіцієнт використання обладнання за часом у вихідні влітку, год/доб;

- – коефіцієнт використання обладнання за потужністю у вихідні влітку, год/доб;

- сумарне значення споживаної електроенергії на власні потреби у вихідні зимові дні, кВт.год;