Новини
Зміни у трудовому законодавстві зумовили перегляд колективних договорів, — Держпраці.

Фахівці Держпраці зазначили, що сучасний колективний договір, укладений з урахуванням можливостей підприємства, повинен ураховувати та забезпечувати життєво важливі потреби працівників — збереження робочих місць, гідну заробітну плату та недопущення її заборгованості, безпечні умови праці для збереження здоров'я, розширення соціальних гарантій та визначення конкретного механізму їх реалізації.

«Такий колдоговір − основа соціального захисту працівників, цей документ дисциплінує та згуртовує трудовий колектив, підвищує відповідальність адміністрації підприємства, мотивує працювати якісно і продуктивно».

Колективні договори обов'язково мають відповідати нормам трудового законодавства України, а також положенням Генеральної угоди на 2016-2017 роки, галузевих угод, територіальної угоди з регулювання соціально-економічних питань.

На даний час, у зв'язку із змінами у трудовому законодавстві виникла потреба перегляду домовленостей між колективом та адміністрацією. Це обумовлено новою методологією обчислення заробітної плати.

Таким чином, фахівці Держпраці рекомендують укласти колективні договори на наступний період не пізніше березня 2017 року.



До списку новинВпередНазад