Новини
Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області для працівників СФГ «Лан» (Славутський р-н.) роз'яснено вимоги трудового законодавства та порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Розглянуто вимоги трудового законодавства та загальнообов'язкового соціального страхування для посадових осіб підприємства. Звернуто увагу на оплату праці, рівень оплати та своєчасної її виплати. Роз'яснено вимоги законодавства стосовно призначення та виплати допомоги відповідно до загальнообов'язкового державного страхування з тимчасової втрати працездатності. Окремо звернуто увагу на відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати.

Зазначено, що атестація робочих місць здійснюється відповідно до Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці (далі Порядок) та Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці.

Звернуто увагу присутніх на важливість дотримання роботодавцями вимог законодавства про пільги і компенсації працівникам, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці та правильності застосування Списків № 1 і № 2, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці.

Звернуто увагу на якість проведення атестації робочих місць за умовами праці та віднесення їх до категорії із шкідливими умовами праці. Окремо розглянуто питання щодо передбачення відповідальності за несвоєчасність проведення атестації або порушення порядку її проведення.

У ході семінару зазначено, що відповідно до ст. 169 Кодексу законів про працю України та ст. 17 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов'язаний за свої кошти організувати проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.



До списку новинВпередНазад