Новини
25 жовтня, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації. Участь у засіданні взяв начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков.

Також у роботі засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, голови міських (міст обласного значення) рад.



Під час засідання члени колегії розглянули низку важливих питань.

Зокрема, порушено питання соціально-економічного розвитку Хмельницької області за 9 місяців 2016 року. Так, за січень-вересень 2016 року за очікуваними даними індекс промисло¬вого виробництва становитиме 100% (за відповідний період торік — 99,7%).
Промисловими підприємствами за січень-серпень 2016 року реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 19,5 млрд.грн., що на 3,1 млрд.грн. більше ніж у минулому році.

Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва за січень-вересень 2016 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року становить 109,9% — другий показник у державі.



Завершено збирання ранніх зернових культур, валове виробництво яких становить 2 млн. тонн (у початково оприбуткованій вазі), при середній уро¬жайності 53,7 ц/га зерна (на 0,6 ц більше ніж торік). За показником урожай¬ності область друга в Україні.

Продовжується підготовка до врожаю наступного року. Через несприят¬ливі погодні умови озимі зернові культури посіяно на площі 195,0 тис. га, що становить 87% до попередніх прогнозів. Озиму пше¬ницю посіяно на площі 180 тис. га (86%).

Хмельниччина активно працює над впровадженням альтернативних ви¬дів опалення. За цей період з відновлювальних джерел енергії вироблено 14,2 млн. кВт/год. електроенергії, з яких 8,87 млн. кВт/год — малими гідроелектро¬станціями та 5,3 млн. кВт/год — сонячними електростанціями.

За попередніми даними у січні-вересні 2016 року підприємствами об¬ласті виконано будівельних робіт на суму 930,5 млн.грн., що на 3% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

У 2016 році області з державного бюджету передбачено кошти на реалі¬зацію проектів регіонального розвитку на загальну суму близько 416,0 млн. грн., зокрема на формування інфраструктури об'єднаних територіальних гро¬мад — 216,4 млн. гривень. На сьогодні громадами освоєно усього 29,9% профінансованих коштів.

Здійснювалася системна робота з відстеження ситуації на споживчому ринку області для своєчасного реагування на негативні тенденції його роз¬витку.

Індекс споживчих цін за цей період становить 106,9% при 106,4% по Україні.
Рівень індексу споживчих цін на продукти харчування та безалкогольні напої становить 99,9% при 98,9% по Україні.



На 13 жовтня 2016 року в області через систему електронних державних закупівель здійснено (або оприлюднено звіт про здійснення) 2160 закупівель. Підтверджена економія бюджетних коштів становить 20,1 млн. гривень. Цю систему в області активно використовують 268 замовників.

У січні-липні 2016 року обсяги експорту та імпорту товарів становили, відповідно, 145,6 млн. дол. США і 163,0 млн. доларів. У порівнянні з минулим роком експорт зменшився на 31,5%, імпорт збільшився на 19,8 відсотка.

Надходження податків, зборів та інших обов'язкових платежів до зведе¬ного бюджету за січень-вересень 2016 року становили 3916,3 млн.грн., у тому числі до державного бюджету Ук¬раїни — 1478,7 млн. гривень.

До загального фонду місцевих бюджетів надійшло податків, зборів (обов'язкових платежів) без урахування міжбюджетних трансфертів на суму 2492,7 млн.грн. або 114,4% до плану за 9 місяців 2016 року. Забезпечено виконан¬ня доходів загального фонду усіма містами обласного значення, бюд¬жетами районів та обласним бюджетом.

Доходи загального фонду місцевих бюджетів області зросли на 49,4% або на 824,1 млн.грн. у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Вживаються заходи з подальшого вдосконалення організації роботи центрів надання адміністративних послуг. Протягом січня-вересня 2016 року через місцеві ЦНАПи, роботу яких забезпечують 131 адміністратор (з урахуванням керівників) надано 264,1 тис. адміністративних послуг.

Стан розвитку підприємництва характеризується позитивною динамікою основних фінансово-економічних показників діяльності суб'єктів малого та середнього підприємництва.

За даними Головного управління Державної фіскальної служби у Хмель¬ницькій області на 01 жовтня 2016 року кількість діючих малих та середніх підприємств становить 10125 та збільшилася з початку року на 302 одиниці.

До бюджетів усіх рівнів від суб'єктів малого та середнього підприєм¬ництва надійшло 2077,8 млн.грн. податкових платежів, що на 441,1 млн.грн. (на 27%) більше ніж за відповідний період 2015 року.

Постійно проводиться робота щодо забезпечення своєчасної виплати заро¬бітної плати, погашення заборгованості працівникам підприємств, установ та ор¬ганізацій усіх форм власності. За результатами проведеної роботи з початку року виплачено понад 2,0 млн.грн. заборгованої заробітної плати, виведено з «тіні» 3468 осіб.

За моніторинговими даними на 01 жовтня 2016 року заборгованість із виплати заробітної плати становила 2,7 млн.грн. і до початку року змен¬шилася на 3,6 млн. гривень.

В області своєчасно розпочато опалювальний сезон. До 01 жовтня 2016 року заплановані заходи з підготовки житлово-комунального госпо¬дарства та об'єктів соціальної сфери області до опалювального сезону 2016/2017 року виконано у повному обсязі. Область також готова і до можливої холодної зими. Підготовлено 201 одиницю спеціальної техніки, яку при потребі буде залучено до виконання робіт з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій.

Приділялася увага розвитку галузі освіти. З метою покращення якості дошкільної освіти з початку року створено 833 додаткових місця для дітей дошкільного віку шляхом відкриття 8, відновлення 1, проведеної реконструк¬ції та капремонту 4 дошкільних закладів, відкриття 15 додаткових груп у функціонуючих навчальних закладах. З нового навчального року в області функціонує 756 загальноосвітніх навчальних закладів, в яких навчається 129245 тис. учнів.

Підсумки соціально-економічного розвитку Хмельниччини за 9 місяців 2016 року свідчать про необхідність продовження активної роботи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації, а досягнуті позитивні ре¬зультати дають можливість прогнозувати відновлення позитивної динаміки розвитку провідних галузей виробничої та соціальної сфери, що сприятиме підвищенню добробуту мешканців регіону.

Також члени колегії обговорили питання розвитку первинної медико-санітарної допомоги та стан збереження, раціонального використання та відтворення лісових ресурсів області.
За результатами засідання було прийнято відповідні рішення та надано необхідні доручення задля усунення недоліків у роботі.



До списку новинВпередНазад