Новини
Для студентів Шепетівського медичного училища фахівцями відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Хмельницькій області проведено інформаційно-консультативний семінар щодо профілактики професійних захворювань серед медичних працівників.

Спеціалісти Управління Держпраці звернули увагу майбутніх медичних працівників на фактори ризику при виконанні трудових обов'язків та необхідність виконання заходів щодо профілактики виникнення професійних захворювань.



Зазначили, що профілактика професійних захворювань передбачає вжиття універсальних заходів безпеки, які передбачають:

• використання індивідуальних засобів захисту (халати, шапочки, гумові рукавички, маски, окуляри або захисні екрани, взуття, що піддається дезінфекції) під час проведення усіх медичних маніпуляцій, пов'язаних з контактом із кров'ю або з іншими біологічними рідинами;
• дотримання правил безпеки при використанні, збиранні, дезінфекції, передстерилізаційному очищенні або видаленні з відділення гострого та ріжучого медичного інструментарію;
• дотримання правил і техніки миття та антисептики рук тощо.



Наголосили на важливості проходження медичних оглядів та рентгенологічного обстеження працівників, які працюють в шкідливих умовах праці. Акцентували на додержані державних санітарних норм та правил «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища та напруженості трудового процесу». Впроваджені заходів щодо належного рівня гігієнічних вимог до обладнання та утримання приміщень для зберігання медичних відходів, згідно вимог Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами.

Роз'яснили студентам їх права, як майбутньому медперсоналу, задля мінімізації ризиків профзахворювань. Навели реальні приклади причин виникнення у медичних працівників професійних захворювань та запропонованих заходів комісією з розслідування.

Також під час семінару студенти виступили із підготовленими доповідями з питань гігієни праці.



До списку новинВпередНазад