Новини
На базі ТОВ «Куфар» (м. Хмельницький) відбувся інформаційно-консультативний семінар стосовно додержання вимог безпечної експлуатації димових та вентиляційних каналів та безпечної експлуатації внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будинків.

Представниками Управління Держпраці у Хмельницькій області звернуто увагу учасників семінару на випадках травмувань під час експлуатації газових приладів з несправними ДВК та заходи щодо їх попередження.

Зазначено, що вентиляційні канали підлягають перевірці і прочищенню одночасно з димовими. У разі відсутності димових каналів вентиляційні канали підлягають перевірці один раз на рік. Перевірка і прочищення димових і вентиляційних каналів комунально-побутових об'єктів, житлових та громадських будинків оформляються актом. Один примірник акта перевірки і прочищення димових каналів передається газорозподільному підприємству. Димові і вентиляційні канали на горищах будинків, а при суміщеній покрівлі — на оголовках повинні бути побілені і пронумеровані фарбою відповідно до номерів квартир.

У випадку виявлення несправних та непридатних до подальшої експлуатації димових і вентиляційних каналів особа, яка виконує їх перевірку, зобов'язана попередити власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)) про заборону користування газовим обладнанням, невідкладно направити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного стану димових та вентиляційних каналів для подальшого відключення газових приладів від системи газопостачання.

Приміщення, в яких встановлюють газове обладнання з відведенням продуктів згоряння в димохід, повинні бути оснащені сигналізаторами контролю мікроконцентрацій чадного газу та контролю довибухових концентрацій газу згідно з вимогами ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання».

Технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об'єктів невиробничого характеру здійснюється відповідно до вимог документації з експлуатації заводів-виробників газового обладнання на договірних засадах.



До списку новинВпередНазад