Новини
Спеціалістами Управління Держпраці у Хмельницькій області для операторів котельні та кочегарів Славутського районного управління освіти проведено семінар з питань додержання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час опалювального періоду 2016/17 роках.

Під час семінару проаналізовано випадки травмування операторів котелень та кочегарів під час виконання трудових обов'язків.



Звернуто увагу на роботу газового обладнання, яке використовується в закладах освіти, а також на безпечну експлуатацію котелень. Зазначено, що пуск газових пристроїв після тривалої зупинки дозволяється за наявності актів контрольного випробування газопроводів на герметичність, перевірки приладів концентрації газу та димовентиляційних систем. Адміністрація перед включенням в роботу газового обладнання повинна забезпечити: перевірку виробничого персоналу на знання виробничих інструкцій і інструкцій з охорони праці, системи вентиляції. Готовність до роботи такого обладнання повинна бути оформлена актом. Пуск газу на обладнання дозволяється за наявності документів, які підтверджують виконання вказаних заходів.

Наголошено, що від дотримання працівниками, які експлуатують котельні на твердому паливі та газове обладнання залежить їх безпека, безпека працівників та учнів навчальних закладів.

Також фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області надано методичну допомогу в оформленні документації згідно Правил безпеки систем газопостачання та з урахуванням роботи газового обладнання.



До списку новинВпередНазад