Новини
Управлінням Держпраці у Хмельницькій області після проведення низки семінарів, нарад, тренінгів для суб'єктів господарювання досягнуто основну мету проведених заходів, а саме їх результативність. Керівники ТОВ «Понінківська картонна-паперова фабрика», ПАТ «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів, ТОВ «ТД Шепетівський цукор», Шепетівське комунальне підприємство водоканалізаційного господарства оперативно відреагували на всі пропозиції фахівців відділу з питань гігієни праці стосовно покращення санітарно-гігієнічних умов праці працівників задля мінімізації ризиків виробничого травматизму та професійних захворювань.



Зокрема, ТОВ «Понінківська картонна-паперова фабрика» Полонського району покращено рівень освітлення на робочих місцях — придбано 900 шт. сучасних ламп денного освітлення. Проведено ремонтні роботи санітарно-побутових приміщень (санвузли, душові кімнати, роздягальні). Відновлено гаряче водопостачання в цехах паперово-картонного виробництва №2 та гофровиробництва (400 тис. грн). Приведено у відповідність нормативним вимогам документацію щодо проходження медичних оглядів працівників, які працюють в шкідливих умовах праці. Зокрема на жовтень поточного року заплановано проходження медоглядів 547 працівниками. Наразі на підприємстві завершуються роботи з проведення атестації 16 робочих місць за умовами праці.



В ПАТ «Майдан-Вильський комбінат вогнетривів» Шепетівського району покращено рівень освітлення на робочих місцях працівників — лампи розжарювання замінені на світлодіодне освітлення, а також встановлено додаткове освітлення на робочих місцях (15 тис. грн). В товаристві модернізовано систему опалення, відновлено роботу лазні, частково замінені шафи для одягу в роздягальні працівників (520 тис. грн). Встановлено припливно-витяжну вентиляцію над блоком сушки №2. Для працівників підприємства закуплено спецодяг, спецвзуття та засоби індивідуального захисту (респіратори, рукавиці, захисні окуляри) (166 тис. грн).



В ТОВ «ТД Шепетівський цукор» в сушильному та пакувальному цехах обладнано санпропускник. В сокоцеху над печами спалювання сірки встановлений потужний витяжний зонд, що значно знижує забруднення повітря робочої зони.



Шепетівським комунальним підприємством водоканалізаційного господарства відремонтовано душові кімнати, забезпечено проходження медичних оглядів усіх працівників, які працюють в шкідливих умовах праці.

Управлінням Держпраці у Хмельницькій області ставиться акцент на проведення превентивної роботи, оскільки саме такий шлях співпраці наглядового органу із суб'єктами господарювання є пріоритетним та ефективним для запобігання виробничого травматизму та зниження ризику професійних захворювань.



До списку новинВпередНазад