Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено семінар для працівників відділу освіти Дунаєвецької райдержадміністрації (м. Дунаївці) з питань дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці та промислової безпеки під час навчально-виховного процесу.

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Хмельницькій області. Особливу увагу звернуто на випадки травмування в дошкільних та інших освітніх закладах.

Звернуто увагу на роботу газового обладнання, яке використовується в закладах освіти, а також на безпечну експлуатацію котелень. Зазначено, адміністрація перед включенням в роботу газового обладнання повинна забезпечити перевірку виробничого персоналу на знання виробничих інструкцій і інструкцій з охорони праці. Готовність до роботи такого обладнання повинна бути оформлена актом. Пуск газу на обладнання дозволяється за наявності документів, які підтверджують виконання вказаних заходів.

Наголошено, що безпека працівників і учнів навчального закладу залежить від дотримання працівниками, які експлуатують газове обладнання, технології виконання робіт та інших нормативних документів з питань охорони праці.

Рекомендовано посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною працівників закладів. Вжити заходів щодо приведення в належний стан будівель та споруд навчальних закладів з питань дотримання вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці і пожежної безпеки.

Також організувати проведення додаткового навчання та інструктажів зі всіма працівниками на предмет дотримання вимог охорони праці і пожежної безпеки. Не допускати до роботи осіб, які не пройшли медичних оглядів. В обов'язковому порядку проводити щорічні навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників.



До списку новинВпередНазад