Новини
Працівниками відділу нагляду на виробництві і на об'єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Хмельницькій області на базі приватного підприємства «Сіад-Сервіс» (м. Хмельницький) проведено інформаційно-консультативний семінар з питань додержання вимог безпечної експлуатації димових та вентиляційних каналів житлових і громадських будинків.

У ході заходу акцентовано, що перевірка і прочищення димових та вентиляційних каналів повинні виконуватися спеціалізованою організацією, яка має дозвіл на виконання цих робіт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю.

Присутнім наголошено, що вентиляційні канали газифікованих приміщень повинні відповідати вимогам ДБН В.2.5-20-2001 «Газопостачання», ДБН В.2.2-15-2005 «Житлові будинки. Основні положення», ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування» та Правилам безпеки систем газопостачання. Також зауважено, що для димоходів і вентиляційних каналів, які знаходяться в зоні вітрового підпору, необхідно передбачати заходи, що запобігають перекиданню тяги в каналах.

Звернуто увагу на якісне та своєчасне технічне обслуговування, ремонт, обстеження, прочищення димових та вентиляційних каналів у житлових будинках у відведенні законодавством строки.

Також обговорено обставини та причини виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу у побуті.

За результатами зустрічі рекомендовано під час обстеження димових та вентиляційних каналів дотримуватись вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці.



До списку новинВпередНазад