Новини

Фахівцями Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань проведено семінар на базі Кам'янець-Подільського комунального підприємства «Житловик» (м. Кам'янець-Подільський).

Зокрема, працівникам підприємства роз'яснено вимоги законодавства під час виконання робіт та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки. Обговорено Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів, Правила будови і безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів, Правила охорони праці на автомобільному транспорті, Правила охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт, Правила охорони праці під час роботи з інструментами та пристроями, які безпосередньо стосуються суб'єкта господарювання.

Наголошено на необхідності призначення атестованого обслуговуючого персоналу (ліфтерів) до обслуговування та експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та забезпечення ліфтерів виробничими інструкціями і інструкціями з охорони праці.

Звернуто увагу на основні профілактичні заходи з метою попередження виробничого травматизму та аварійних ситуацій. Проаналізовано стан виробничого травматизму на Хмельниччині.

Керівник підприємства запевнив усіх присутніх на веденні відповідальними особами постійного контролю за застосуванням працівниками засобів індивідуального захисту (передбачених нормами), справного інструменту та зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій під час експлуатації об'єктів підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки. Акцентував увагу на тому, що додержання працівниками вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці — є основним завданням щодо збереження життя, здоров'я і працездатності працівників у процесі трудової діяльності та попередження виробничого травматизму.

За результатами зустрічі прийнято рішення посилити роботу з контролю за трудовою дисципліною колективу та в подальшому не допускати порушення вимог законодавчих і нормативних актів з охорони праці та промислової безпеки, а також за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.



До списку новинВпередНазад