Новини

27 квітня в Інституті медицини праці відбувся круглий стіл за участі Голови державної служби України з питань праці Романа Чернеги, фахівців Держгірпромнагляду на тему «Формування превентивної культури безпеки і гігієни праці в України. Проблеми та шляхи вирішення», за ініціативи журналу «Промислова безпека».


На заході також взяли участь директор Інституту медицини праці, академік Юрій Кундієв, координатор МОП в Україні фахівці Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров'я, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Федерації профспілок України.
«Ми хочемо досягти мети, щоб працівники новоствореної служби стали універсальними фахівцями, поєднавши кваліфікацію спеціаліста з охорони праці, трудового законодавства та гігієни праці. Інше завдання для формування належної культури праці — це підвищення рівня (авторитету) спеціаліста з охорони праці на підприємстві. Такий спеціаліст має стати другим після керівника і наше з Вами завдання створити для нього відповідний авторитет», — зазначив Роман Чернега.
На завершення обговорення актуальних питань учасники домовилися створити робочу групу по кількох актуальних напрямках, зокрема: визначення фахівців із гігієни праці для прийняття на роботу у Держпраці, запровадження контролю за підготовкою фахівців із гігієни праці у вищих начальних закладах та продовжили зустрічі по нагальних питаннях.




До списку новинВпередНазад