Про наукове забезпечення робіт у сфері містобудування

та архітектури

Рішення колегії від 24 квітня 2001 р. № 35

(прийнято у робочому порядку)

            Розглянувши питання забезпечення проектною продукцією робіт щодо сталого розвитку населених пунктів, удосконалення планування та забудови територій, формування і реконструкції містобудівних анасамблів та ландшафтних комплексів, об’єктів містобудування, колегія зазначає, що в справі виконання цих робіт є певні недоліки, які пов’язані з недостатністю сучасної вітчизняної, наукової, нормативної та методичної бази, що позначається на якості роботи проектних організацій.

            З метою наукового забезпечення сучасного рівня виконання проектних і вишукувальних робіт у сфері містобудування та архітектури, створення нормативної і методичної бази для здійснення планування та забудови територій, враховуючи пропозиції та багаторічний досвід діяльності Українського державного інституту проектування міст “Діпромісто” у зазначених напрямах, колегія вирішила:

            1. Вважати за доцільне реорганізувати з 25 квітня 2001 року Український державний інститут проектування міст “Діпромісто” в Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “Діпромісто”, поклавши на нього виконання функцій головного інституту з підготовки наукової, нормативної та методологічної бази для реалізації державної містобудівної політики з розроблення містобудівної документації та проектування об’єктів містобудування.

            2. Директорові інституту “Діпромісто” Ю.Білоконю:

             забезпечити створення наукової частини в інституті та укомплектування її висококваліфікованими науковими кадрами;

             у місячний термін підготувати та подати Комітету пропозиції щодо змін і доповнень до статуту інституту;

             у встановленому порядку провести державну реєстрацію інституту.

            3. Відділу інноваційної політики, нормування та стандартизації (Л.Кравченко), Відділу підвідомчих організацій (В.Гибелинда) у тижневий термін підготувати проект наказу про реорганізацію інституту “Діпромісто”.

            4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови Комітету Г.Семчука.

Голова колегії

В.Гусаков