Про проект галузевих комунальних норм “Витрати електроенергії трамвайними вагонами та тролейбусами. Нормативи. Метод розрахунку”

Рішення НТР від 16 жовтня 2001 р. № 56

            З метою створення нормативної бази у сфері міського електротранспорту науково-технічна рада вирішила:

            1. Схвалити і рекомендувати до затвердження галузеві комунальні норми “Витрати електроенергії трамвайними вагонами та тролейбусами. Нормативи. Метод розрахунку”, розроблені Державним підприємством “Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства”.

            2. Відділу нормативно-методичного забезпечення експлуатації міського електротранспорту (М.Тарапата) підготувати наказ Держбуду України про затвердження зазначених галузевих норм та довести його до відома підприємств міського електротранспорту України.

Заступник голови НТР

Г.Семчук

Довідка

                Проект галузевих комунальних норм “Витрати електроенергії трамвайними вагонами та тролейбусами. Нормативи. Метод розрахунку” розроблений Науково-дослідним та конструкторсько-технологічним інститутом міського господарства.

                Метою розроблення зазначеного стандарту є створення нормативного документа, який встановлює базові нормативи та метод розрахунку витрат електроенергії трамвайними вагонами та тролейбусами.

                Завданням розробки є визначення для кожного міста України розрахункового математичного рівняння, застосування якого дає можливість визначити витрати електроенергії на наступний рік за даними транспортної роботи.

                Проект документа розсилався на відгук Держкоменергозбереження та підприємствам міського електротранспорту. Пропозиції та зауваження були враховані під час підготовки остаточної редакції документа.