Про Методичні рекомендації з розроблення ресурсних елементних кошторисних норм

Рішення НТР від 12 квітня 2002 р. № 21

(прийнято у робочому порядку)

               

Науково-технічна рада вирішила:

                1. Схвалити і рекомендувати до застосування Методичні рекомендації з розроблення ресурсних елементних кошторисних норм, розроблені Науково-виробничою фірмою "Інпроект” та Українським державним науково-дослідним центром ціноутворення у будівництві “Цінобуд”.

                2. Управлінню реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) забезпечити доведення зазначених Методичних рекомендацій до зацікавлених організацій.

Голова НТР

В.Череп

*                       *                       *

Довідка

                У зв’язку з використанням передових технологій будівництва, різноманітністю структури будов, застосуванням нових видів матеріалів, ефективних машин та механізмів постійно виникає потреба у розробленні загальнодержавних, відомчих та індивідуальних ресурсних елементних кошторисних норм, що входять до системи ціноутворення в будівництві відповідно до ДБН Д.1.1-1-2000. Для забезпечення єдиного підходу до розроблення нормативів такого типу підготовлено Методичні рекомендації з розроблення ресурсних елементних кошторисних норм (далі Рекомендації).

                У зазначених Рекомендаціях наведені основні правила визначення витрат трудових та матеріально-технічних ресурсів, часу експлуатації будівельних машин та механізмів та середнього розряду при виконанні будівельно-ремонтних робіт. За допомогою цих Рекомендацій проектні та будівельні організації можуть здійснювати розроблення кошторисних норм та виконання робіт у разі їх відсутності у чинній кошторисно-нормативній базі.

                Методичне керівництво і координацію розроблення ресурсних елементних кошторисних норм здійснює підрозділ кошторисного нормування Держбуду України.

_____________