Про застосування оздоблювально-утеплюючої системи будинків

з облицюванням алюмінієвими композитними панелями “Рейнобонд”

Рішення НТР від 12 квітня 2002 р. № 26

Заслухавши інформацію директора з маркетингу компанії “Делкон-Україна” С.Боровицької щодо застосування в Україні оздоблювально-утеплюючої системи будинків з облицюванням алюмінієвими композитними панелями “Рейнобонд” (Франція) і обговоривши це питання за участю начальника нормативно-технічного відділу Головного управління пожежної охорони МВС України О.Євсеєнка, науково-технічна рада вирішила:

1. Враховуючи набутий досвід застосування в країнах Західної Європи та високі архітектурно-технічні якості оздоблювально-утеплюючої системи будинків з облицюванням алюмінієвими композитними панелями “Рейнобонд”, підтримати її подальше поширення при проектуванні, будівництві та реконструкції об’єктів житлово-цивільного і промислового призначення на території України.

2. З метою прискорення масового застосування зазначеної системи просити Головне управління пожежної охорони МВС України:

- розглянути звернення компанії “Делкон-Україна” щодо отримання сертифіката відповідності з урахуванням наявних даних щодо її пожежної безпеки, в т.ч. сертифіката Російської Федерації;

- у разі необхідності організувати проведення в установленому порядку протипожежних досліджень зазначеної фасадної системи за замовленням компанії.

3. За результатами досліджень та відповідних погоджень доручити науково-дослідним інститутам КиївЗНДІЕП (В.Шевельов), НДІБК (П.Кривошеєв) розроблення архітектурно-технічних рішень зазначеної фасадної системи за замовленням компанії “Делкон-Україна” та подання їх на затвердження Держбуду.

4. Управлінню архітектурно-будівельних систем та інженерного обладнання будинків і споруд (Л.Муляр) забезпечити контроль за проведенням вказаних робіт.

Голова НТР

В.Череп