Про показники визначення вартості проведення комплексної

державної експертизи проектів будівництва

Рішення НТР від 7 травня 2002 р. № 35

(прийнято у робочому порядку)

     Науково-технічна рада вирішила:

     1. Схвалити і рекомендувати до затвердження показники визначення вартості проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва, підготовлені Управлінням реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 483 “Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи”.

     2. Управлінню реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) погодити зазначені показники з центральними органами виконавчої влади, відповідальними за проведення складових частин комплексної державної експертизи.

     3. Управлінню реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) підготувати наказ про затвердження показників.

Голова НТР

В.Череп

*        *        *

Довідка

     Показники визначення вартості проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва, підготовлені Управлінням реформування ціноутворення, методології експертизи та контролю вартості будівництва (П.Губень) відповідно до пункту 1 наказу Держбуду України від 22 квітня 2002 р. № 75 на розвиток положень постанови Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 483 “Про порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи”.

     Потреба у зміні нормативів визначення загальної вартості проведення комплексної державної експертизи передпроектної та проектно-кошторисної документації для будівництва, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 17.08.98 № 1308 “Про Порядок затвердження інвестиційних програм і проектів будівництва та проведення їх комплексної державної експертизи”, викликана збільшенням вартості будівельно-монтажних робіт та устаткування, виходячи з якої визначаються кошти на проведення експертизи та зміну рівня заробітної плати, передбаченої чинними нормативами.

     Зазначені показники застосовуються для визначення кошторисної вартості проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва незалежно від джерел фінансування.

     Показники визначення вартості проведення комплексної державної експертизи проектів будівництва розглянуті секцією Реформування ціноутворення та експертизи у будівництві, схвалені та рекомендовані до розгляду на засіданні науково-технічної ради Держбуду України.