Про проект „Технічних рішень навісного вентильованого фасаду „Сайдінг”

Рішення НТР від 27 грудня 2002 р. № 20

Розглянувши проект „Технічних рішень навісного вентильованого фасаду „Сайдінг”. Типові конструкції, деталі, вузли і рекомендації для масового впровадження”, розроблених ВАТ КиївЗНДІЕП за участю ВАТ „Домобудівний комбінат № 1 ім.Співака”, м.Київ, науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити проект „Технічних рішень навісного вентильованого фасаду „Сайдінг”. Типові конструкції, деталі, вузли і рекомендації для масового впровадження” та рекомендувати службам замовників, проектним та будівельним організаціям для застосування їх у будівництві та при реконструкції будинків і споруд.

2. Управлінню архітектурно-конструктивних та інженерних систем будинків і споруд житлово-цивільного призначення (О.Авдієнко) та Управлінню науково-технічної політики у будівництві (А.Григор) забезпечити наведення інформації про Технічні рішення у галузевих періодичних виданнях.

3. Рекомендувати видання та розповсюдження „Технічних рішень навісного вентильованого фасаду „Сайдінг”. Типові конструкції, деталі, вузли і рекомендації для масового впровадження” здійснювати ВАТ „Домобудівний комбінат № 1 ім.Співака”  за замовленнями зацікавлених організацій.

4. Управлінню архітектурно-конструктивних та інженерних систем будинків і споруд житлово-цивільного призначення та Управлінню науково-технічної політики у будівництві у 2003 р. забезпечити організацію розробки проекту ДСТУ „Конструкції будинків і споруд. Системи зовнішньої теплоізоляції будівель вентильовані. Технічні умови” за замовленням корпорації „Укрбудматеріали” з метою поширення різних систем утеплення будинків на основі продукції будівельних підприємств України.

Голова НТР

В.Череп

*          *          *

Довідка

Розробка „Технічні рішення навісного вентильованого фасаду „Сайдінг”. Типові конструкції, деталі, вузли і рекомендації для масового впровадження” виконана ВАТ „КиївЗНДІЕП” на замовлення та за участю ВАТ „Домобудівний комбінат № 1 ім.Співака” згідно з Програмою експериментального впровадження навісного вентильованого фасаду, погодженою Держбудом України 22.04.99, а також за результатом проведених наукових досліджень (тема 20п/2001).

Експериментальне впровадження навісного вентильованого фасаду „Сайдінг” здійснено на житлових будинках по вул. Тичини 18, №№ 14А, 14Б, 14В мікрорайону № 9 „Позняки” та № 48Б на масиві „Осокорки” в м.Києві.

Метою розробки Технічних рішень є створення методичної бази для впровадження у будівельну практику сучасної вітчизняної конкурентноспроможної  системи утеплювання будинків житлово-цивільного призначення як для нового будівництва, так і для технічної реконструкції існуючих будинків.

Навісний вентильований фасад типу „Сайдінг” виконується на основі гнутих елементів з оцинкованого сталевого листа, які виготовляються на роликовій технологічній лінії „ДБК-1 ім.Співака”.

У складі Технічних рішень наведені дані про галузь використання, конструктивні рішення та монтаж елементів, технологію виробництва елементів системи, організацію та технологію утеплення фасадів. Графічні приклади фрагментів, вузлів і деталей включені до технічних рішень і розкривають технічні особливості виконання сайдінгової системи.

Головними конструктивними елементами навісного вентильованого фасаду „Сайдінг” є:

- сталеві вертикальні елементи із гнутого профілю;

- облицювальні фасадні панелі (елемент S.103);

- теплоізолюючі панелі „Wentirock”;

- дюбелі для теплоізоляції М2 10/180;

- дюбелі для кріплення вертикальних елементів    К-12х70;

- паронітові та капронові шайби.

Технічні рішення погоджені з Державним департаментом пожежної безпеки МВС України та інститутом гігієни і медичної екології АМН України.