Про надання статусу базових організацій

Рішення НТР від 16 травня 2003 р. № 44

Відповідно до Положення про базову організацію з науково-технічної діяльності у сферах будівництва, промисловості будівельних матеріалів, архітектури і містобудування [далі – базова організація], (наказ Держбуду України від 14.11.2002р. № 74) за підсумками розгляду заявок на надання статусу базової організації з науково-технічної діяльності Держбуду України  науково-технічна рада вирішила:

1. Рекомендувати надати статус базової організації з науково-технічної діяльності за визначеними згідно з додатком напрямами діяльності:

- ВАТ „Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву” (КиївЗНДІЕП);

- Державному науково-дослідному інституту будівельних конструкцій (НДІБК);

- Науково-дослідному інституту будівельного виробництва (НДІБВ);

- Українському науково-дослідному та проектно-конструкторському інституту будівельних матеріалів і виробів (НДІБМВ).

2. Схвалити перелік нормативних документів та нормативних актів, заявлених до супроводу та співсупроводу зазначеними базовими організаціями, з врахуванням висловлених зауважень і пропозицій згідно з додатком.

3. Управлінню науково-технічної політики у будівництві (Д. Барзилович) підготувати наказ про надання статусу базових організацій інститутам: КиївЗНДІЕП, НДІБК, НДІБВ та НДІБМВ.

Голова НТР

                                   В. Череп

*                 *               *

Довідка

Реорганізація системи головних організацій за напрямами науково-технічної діяльності та базових зі стандартизації обумовлена необхідністю упорядкування інформаційних потоків щодо формування та реалізації науково-технічної політики галузі, підвищення ефективності дії важелів технічного регулювання у галузі будівництва та промисловості будівельних  матеріалів.

Становлення ринкових відносин в Україні актуалізувало поняття конкурентоспроможності науково-технічних організацій, результатом чого стало формування осередку дієздатних науково-технічних структур різної форми власності, спроможних позитивно впливати на формування науково-технічної політики галузі, ефективно сприяти її впровадженню.

Утворення інституції базових організацій з науково-технічної діяльності Держбуду має на меті :

- системну консолідацію Комітетом потенціалу провідних науково-технічних організацій, які працюють над проблематикою галузі;

- концентрацію інформаційної бази за напрямами науково-технічної діяльності;

- систематизацію процесів розроблення та супроводження нормативної бази галузі.

Відповідно до Положення про базову організацію з науково-технічної діяльності у сферах будівництва, промисловості будівельних матеріалів, архітектури і містобудування,  затвердженого наказом Держбуду України від   14.11.2002 р.  № 74, Управлінням науково-технічної політики у будівництві опрацьовано заявки на отримання статусу базової організації з науково-технічної діяльності Держбуду України:

- ВАТ „Український зональний науково-дослідний і проектний інститут по цивільному будівництву” (КиївЗНДІЕП);

- Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій (НДІБК);

- Науково-дослідний інститут будівельного виробництва (НДІБВ);

Український науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут будівельних матеріалів і виробів (НДІБМВ).