Про проект ДСТУ Б В.2.7-…-2003 "Порошок мінеральний

 для асфальтобетонних сумішей. Технічні умови"

Рішення НТР від 12 червня 2003 р. № 51

Розглянувши проект ДСТУ Б В.2.7-…-2003 "Порошок мінеральний для асфальтобетонних сумішей. Технічні умови", науково-технічна рада вирішила:

1. Схвалити і рекомендувати до затвердження проект ДСТУ Б В.2.7-…-2003 "Порошок мінеральний для асфальтобетонних сумішей. Технічні умови".

2. Управлінню науково-технічної політики у будівництві (Барзилович Д.В.) підготувати наказ про затвердження та введення в дію зазначеного державного стандарту та сформувати "Справу нормативного документа" в установленому порядку.

Голова НТР

                                                     В. Череп

Довідка

Державним дорожнім науково-дослідним інститутом ім. М.П.Шульгіна (ДерждорНДІ) Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) розроблено проект ДСТУ Б В.2.7-…-2003 "Порошок мінеральний для асфальтобетонних сумішей. Технічні умови" відповідно до технічного завдання, узгодженого з Держбудом України (лист від 30.07.02 № 5/9-59) на заміну ГОСТ 16557-78 "Порошок минеральный для асфальтобетонных смесей. Технические условия".

Метою розробки даного державного стандарту є узагальнення аналізу нормативних документів, результатів досліджень властивостей мінеральних порошків у асфальтобетонних сумішах із врахуванням виробничого досвіду їхнього приготування та використання.

Головне призначення порошку мінерального – утворення разом з органічним в‘яжучим, що переходить із об‘ємного стану до плівкового, дисперсної системи, яка виконує роль асфальтов‘яжучої речовини в сумішах.

Проект ДСТУ Б В.2.7-…-2003 розглянуто секцією будівельних матеріалів НТР Держбуду України (протокол № 5 від 27.05.03), схвалено і рекомендовано до розгляду на засіданні науково-технічної ради Держбуду України.